Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μητέρα 18χρονου που μαχαιρώθηκε από αλλοδαπό: «Τι να κάνουμε, να κλείσουμε τα παιδιά στο σπίτι»;

Έξω από το νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” συνέλαβε η κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα” τη μητέρα του 18χρονου

ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού και ληστείας αργά χθες το βράδυ στην περιοχή της Πλάκας, από δύο 17χρονους.

Οι 17χρονοι βρίσκονται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας, όμως ο 18χρονος παλεύει για τη ζωή του, αφού δέχθηκε μαχαιριές στο σώμα και την κοιλιά του και έχει χάσει πολύ αίμα.

Η μητέρα του 18χρονου που δεν έχει άλλο παιδί λέει, ότι είχε πάει βόλτα με τους φίλους του στο Σύνταγμα και μετά συνέχισαν κάτω από την Ακρόπολη. “Κατά τις 12:30 με πήρε ο μπαμπάς του τηλέφωνο να μου πει, ότι το παιδί βρίσκεται στο νοσοκομείο. Καθόταν με τους φίλους του σε ένα πεζούλι και δύο ανήλικοι τους προσέγγισαν, ζητώντας αρχικά τσιγάρα και μετά το κινητό και το τσαντάκι. Ο ένας πήρε τον γιο μου στην άκρη με την απειλή μαχαιριού, ο γιος μου αντιστάθηκε ως πρώτη αντίδραση και έτσι τον μαχαίρωσε”.

Η γυναίκα λέει, ότι η πρώτη μαχαιριά ήταν στο λαιμό και μετά τον χτύπησε στο στομάχι, όπου το τραύμα είναι διαμπερές και έχει χτυπήσει μια αορτή.

“Ήταν 5 παιδιά 18χρονα. Έκαναν τη βόλτα τους. Να τα κλείσουμε στο σπίτι, δηλαδή; Τι να κάνουμε”; λέει στη συνέχεια ξεσπώντας η γυναίκα που με δάκρυα στα μάτια εύχεται μόνο να πάνε όλα καλά με το παιδί. Το παιδί είχε δεχθεί ξανά επίθεση… “Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα”, λέει.

“Μου ήρθε τρέλα όταν με πήραν και μου είπαν τι συνέβη”, συμπληρώνει. “Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και ανεξέλεγκτο. Και πριν 2 χρόνια είχε δεχτεί ξανά επίθεση πάλι στο Σύνταγμα, στην πλατεία. Πάλι είχαν πάει να του πάρουν το κινητό. Αλλά δεν ήταν τέτοιο πράγμα όπως τώρα. Αυτό ήταν το κάτι άλλο…”.

Συνελήφθη ο δράστης που μαχαίρωσε τον 18χρονο

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 17χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται πως μαχαίρωσε έναν 18χρονο στην περιοχή της Ακρόπολης προκειμένου να τον ληστέψει. Ο ανήλικος εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα, ενώ χθες συνελήφθη ο συνεργός του, ελληνικής καταγωγής, επίσης 17χρονος.

Ο 17χρονος που συνελήφθη χθες, παρατηρούσε και κράταγε τσίλιες μήπως εμφανιστεί κάποιος αστυνομικός.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό ο δράστης τραυμάτισε με το μαχαίρι στον λαιμό και στην κοιλιά το νεαρό θύμα του και αφού του άρπαξαν το τσαντάκι άρχισαν να τρέχουν για να εξαφανιστούν. Ένας από τους φίλους του θύματος άρχισε να τον καταδιώκει και με τη βοήθεια διερχόμενων κατάφερε να τον ακινητοποιήσει στην οδό Αδριανού και λίγο αργότερα ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και τους παρέδωσαν το δράστη της ληστείας. 

Πριν λίγο ομολόγησε ο αλλοδαπός

Αρχικά ο αλλοδαπός δράστης προσπάθησε να υποδέιξει ως τον κακοποιό που κρατούσε το μαχαίρι και τραυματίσε το θύμα, τον άλλο συγκατηγορούμενό του, τον οποίο είχαν συλλάβει λίγο νωρίτερα οι Αρχές, αφού τον κυνήγησαν διερχόμενοι από το σημείο της ληστείας.

Στην πορεία της ανάκρισης όμως και αφού οι αστυνομικοί είχαν βρει στο σπίτι του τα ματωμένα ρούχα, ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι είχε συμβεί. Τα ρούχα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει η σχετική εξέταση, ενώ το θύμα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου