Thursday, 28 March, 2024

Μητσοτάκης: Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα για τον οδικό τουρισμό

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε στη διάρκεια των συναντήσεων με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος τόνισαν τη μεγάλη σημασία του οδικού τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Μακεδονία και ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι 10.000.000 τουρίστες φτάνουν οδικώς.
Το πλεονέκτημα της Βόρειας Ελλάδας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον τουρισμό, επισημαίνοντας τη σημασία των οδικών εισροών στη Βόρεια Ελλάδα από βαλκανικές χώρες, οι οποίες είχαν επίσης καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
«Η Βόρεια Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς είναι πιο εξαρτημένη από τον οδικό τουρισμό, από χώρες οι οποίες μέχρι σήμερα τα είχαν καταφέρει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατά συνέπεια δεν μας δημιουργούν ιδιαίτερες επιδημιολογικές ανησυχίες, να μπορούμε να ανοίξουμε τα σύνορα με κάποιους βασικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους και τηρώντας φυσικά πάντα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας», είπε στον κ. Τζιτζικώστα.
Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε επίσης την προεργασία που είχε γίνει για το άνοιγμα της εστίασης, εφιστώντας όμως την προσοχή των πολιτών, καθώς η χώρα πετύχει πολλά όμως ο ιός δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί οριστικά.
«Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα, σχεδόν περιορίσει κοντά στο μηδέν τα νέα κρούσματα. Όμως ο κίνδυνος πάντα καραδοκεί και η νέα καθημερινότητα, την οποία οραματιζόμαστε έχει και κάποιους διαφορετικούς κανόνες. Άρα, έκκληση και πάλι, τώρα που η εστίαση αρχίζει και δουλεύει και περισσότερος κόσμος θα είναι έξω -όπως πρέπει να είναι- τους βασικούς κανόνες της αποφυγής του συνωστισμού και των πολύ κοντινών επαφών παρακαλούμε, όσο γίνεται, να μπορούμε να τους τηρούμε», δήλωσε κατά τον διάλογο με τον κ. Ζέρβα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου