Tuesday, 23 April, 2024

Μοναδικό αντίγραφο Σταυρού από το 1300, δώρισε ο Καλαφάτης στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Αντίγραφο Σταυρού από το 1300, δημιούργημα του τελευταίου ζωγράφου που φιλοτέχνησε με τη βυζαντινή τεχνοτροπία, του Φλωρεντιανού Τσιμάμπουε

δώρισε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης στον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον Παναγιώτατο να ανταποδίδει με μια ασημένια πόρπη.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με τον Σταύρο Καλαφάτη να τον υποδέχεται θερμά στα σκαλιά της κεντρικής εισόδου. Οι δύο άνδρες σε προσωπικό τετ α τετ αντάλλαξαν εγκάρδια λόγια ο ένας για το έργο του άλλου, με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης να επισημαίνει το σπουδαίο έργο της 30ετής διακονίας του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη «αποτελεί καθαγίασμα».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος επεσήμανε ότι με τον Σταύρο Καλαφάτη έχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα, κυρίως οικολογικού χαρακτήρα λόγω της προηγούμενης θητείας του υφυπουργού, ενώ πρόσθεσε ότι καμάρωσε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για το κοινό καλό της πόλης.

«Είχα την ευκαιρία να βρεθώ κοντά σας αυτές τις δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη και να μάθω για τα σχέδια και τα οράματα που έχετε για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Καμάρωσα την ευρύτητα των οριζόντων και την αποφασιστικότητά σας να εργαστείτε για το κοινό καλό των πολιτών της περιοχής σας, γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα οικολογικά από τότε που είχατε και το σχετικό χαρτοφυλάκιο», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενώ σημείωσε πως ο Σταύρος Καλαφάτης είναι δίπλα στην εκκλησία: «Θεωρώ ότι η τοποθέτησή σας είναι δίπλα στην εκκλησία, είστε έτοιμος να συνεργαστείτε και το κάνετε με τους μητροπολίτες της περιοχής σας. Όλοι σας αναγνωρίζουν και σας εκτιμούν ως ένα θρησκευόμενο πρόσωπο», σημείωσε και επεσήμανε ότι στο παρελθόν επισκέφθηκε πολλές φορές το ΥΜΑΘ και είχε συναντήσεις με τους προκατόχους του Σταύρου Καλαφάτη.

«Είμαι ευγνώμων προς εσάς για τα κολακευτικά λόγια που είπατε χθες στο Διεθνές Συνέδριο προς το πρόσωπό μου. Αναχωρώ για το Άγιο όρος με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη Θεσσαλονίκη αλλά και με ευγνώμονα αισθήματα προς όλους σας, ευλογώ τον λαό της Θεσσαλονίκης».

Thesstoday.gr- ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου