Friday, 19 April, 2024

Μυτιλήνη: 17χρονος επέστρεψε στη ζωή λίγο πριν δωρίσουν τα όργανά του

Ο 17χρονος Ταξιάρχης νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης επί δυόμιση μήνες έπειτα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Στις 28 Αυγούστου 2022 ο 17χρονος Ταξιάρχης επιβιβάστηκε στη μηχανή του για να επιστρέψει στο χωριό του, Μόλυβο, από τη Στύψη της Μυτιλήνης που είχε πάει με φίλους για να διασκεδάσουν στο πανηγύρι του χωριού αφιερωμένο στα Εννιάμερα της Παναγιάς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το stonisi.gr.

Όμως είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μηχανής και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Διακομίσθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Μυτιλήνης αφού είχε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έπεσε σε κώμα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο οργανισμός του δεν αντιδρούσε. Η κατάστασή της υγείας του είχε χαρακτηριστεί εξαρχής, κρίσιμη. Λίγες μέρες μετά από το πρώτο χειρουργείο, ακολούθησε άλλο ένα, όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση.

Το επόμενο διάστημα, η οικογένειά του βλέποντας ότι ο 17χρονος δεν παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης, έλαβε τη μεγάλη απόφαση να δώσει το «πράσινο φως» στους γιατρούς προκειμένου να τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η μητέρα του 17χρονου στο stonisi.gr, είχαν πάρει την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους. Λίγες ώρες μετά, ο εγκέφαλος του Ταξιάρχη άρχισε να αντιδρά κάνοντας όλους να μιλάνε για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής του, μεταφέρθηκε μετά από ενάμιση μήνα στην Εντατική, σε κανονικό θάλαμο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα, εγκεφαλικά, ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά προβλήματα. «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του. Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του.

«Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν το παιδί μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης», λέει η μητέρα του 17χρονου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου