Thursday, 28 March, 2024

Μ.Θεοδωρίδου: Θυσία και αυτό το Πάσχα! Δεν πρόκειται να ανοίξουν οι νομοί!

Αν και την Τετάρτη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να προχωρήσει σε εισήγηση για το ζήτημα του ανοίγματος

του λιανεμπορίου και των Γυμνασίων-Λυκείων, το θέμα της διαπεριφερειακής μετακίνησης δεν φαίνεται να κερδίζει «πόντους», κάτι που «αντικατοπτρίστηκε» και στην αναφορά της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου σε σχετική ερώτηση για το Πάσχα.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, το ελληνικό παραδοσιακό Πάσχα δεν συνάδει με το ποσοστό των εμβολιασμών μέχρι σήμερα.
Τόνισε πως μπορεί να είναι εμβολιασμένοι ο παππούς και η γιαγιά, ωστόσο τα παιδιά και πιθανότατα οι γονείς δεν θα είναι. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο για ευνόητους λόγους.
Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείσα αν η πορεία των εμβολιασμών, σε συνδυασμό με τη φυσική ανοσία, μας επιτρέψει να κάνουμε Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, η κυρία Θεοδωρίδου, απάντησε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η επιθυμία όλων των Ελλήνων να πάνε το Πάσχα στα χωριά τους και να ζήσουν όπως όλες τις χρονιές ένα ελληνικό Πάσχα, όμως αυτό δεν συνάδει με το ποσοστό εμβολιασμού μέχρι σήμερα. Μπορεί να είναι ο παππούς και η γιαγιά εμβολιασμένοι, αλλά δεν θα είναι τα παιδιά και πιθανότατα οι γονείς. Άρα αν πάνε, θα πρέπει να κρατούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Οι επιδημιολόγοι είναι πιο ειδικοί για να απαντήσουν σε αυτό».
Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, άφησε ωστόσο ένα παράθυρο ανοιχτό, σημειώνοντας πως «αν τώρα θέλουν δύο εμβολιασμένα άτομα να πάνε μόνοι στο εξοχικό τους τα πράγματα είναι πιο εύκολα».
Αυτό βέβαια εξαρτάται από την άρση του lockdown και την μετακίνηση από νομό σε νομό.
Υπενθυμίζεται ότι σχετικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής της διαχώρισε το πράσινο φως στις διαδημοτικές μετακινήσεις από τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, εξηγώντας πως είναι νωρίς ακόμα για αυτές, όπως και για την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.
«Θα πρέπει να θυσιάσουμε το Πάσχα για να έχουμε καλύτερο καλοκαίρι», δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.
«Βλέπουμε πόσο πιεσμένος είναι ο κόσμος. Μέχρι αρχές Μαΐου ας δούμε πως θα είναι τα πράγματα, για να δούμε αν θα μπορούμε να πάμε στα χωριά μας το Πάσχα», είχε τονίσει η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.
Από την πλευρά του ο Νίκος Τζανάκης, Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 εμφανίστηκε αισιόδοξος για το Πάσχα λέγοντας ότι μετά τις 20 Απρίλη θα μιλάμε σε άλλη βάση που θα επιτρέψει να κάνουμε καλύτερες γιορτές σε σχέση με πέρσι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου