Wednesday, 24 April, 2024

Νέα ναυτική τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρό 6χρονο προσφυγόπουλο και μία 40χρονη- 20 αγνοούμενοι

Ένα νεκρό κοριτσάκι περίπου 6 χρόνων και μία 40χρονη γυναίκα, είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από το νέο ναυάγιο που συνέβη το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αεροδρομίου Μυτιλήνης.

Η σορός της 40χρονης γυναίκας βρέθηκε πριν λίγη ώρα από σκάφος του πολεμικού ναυτικού που επιχειρεί στην περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Παρελήφθη από άλλο σκάφος του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκε στην πόλη της Μυτιλήνης.

Συνολικά και μέχρι στιγμής που λόγω δύσης του ηλίου διακόπτονται οι έρευνες διάσωσης, έχουν διασωθεί 26 ναυαγοί από τους οποίους ένα παιδί ενάμιση έτους και πέντε γυναίκες. Έχουν ανελκυσθεί οι σοροί δυο ανθρώπων, ενός εξάχρονου κοριτσιού και της προαναφερθείσας 40χρονης.

Αγνοούνται δηλαδή συνολικά 20 άτομα μεταξύ των οποίων επτά παιδιά κάτω των 12 ετών και τρεις γυναίκες. Οι έρευνες στο σημείο όπου έγινε το σημερινό ναυάγιο, αλλά και στο σημείο του χθεσινού ναυαγίου θα συνεχισθούν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Το σύνολο των διασωθέντων ναυαγών μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο πρώην στρατόπεδο της Μόριας.

Το σημερινό δυστύχημα, τελευταίο μιας σειράς στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Μικρασιατικών ακτών και της Λέσβου που δέχεται καθημερινά περισσότερους από 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες, συνέβη περί τις 7 το πρωί.

Οι μαρτυρίες των διασωθέντων μιλούν για σύγκρουση τους με πλοίο που έπλεε εκείνη την ώρα ανοικτά της περιοχής του αεροδρομίου της πόλης, οκτώ χιλιόμετρα νότια της πόλης. Οι διασωθέντες ναυαγοί παρέμειναν για περίπου δύο ώρες μέσα στο νερό μέχρι να εντοπισθούν, αρχικά από το ελικόπτερο της FRONTEX και να ξεκινήσει η περισυλλογή τους.

Οι τελευταίοι δυο, που διασώθηκαν ο ένας στις 11 το πρωί και ο άλλος στη μια το μεσημέρι, ήταν σε κατάσταση υποθερμίας και εμφανούς σοκ.

«Ήταν σκοτεινά, είδαμε το πλοίο να έρχεται επάνω μας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε σήματα με κινητά και με φακούς, αλλά δε μας είδε. Ήταν φοβερό όταν συγκρουστήκαμε. Βρεθήκαμε στο νερό και ήρθαν μεγάλα κύματα. Χάσαμε τα παιδιά. Δεν τα βλέπαμε μέσα στο σκοτάδι. Μόλις ξημέρωσε είδαμε το ελικόπτερο και μετά ήρθε σκάφος που μας μάζεψε από το νερό. Να βρεθούν τουλάχιστον τα παιδιά. Γιατί μόνο ένα είναι μαζί μας…» είπε ένας από τους διασωθέντες, ο Χασίν.

Όπως δήλωσαν όλοι οι διασωθέντες, πλήρωσαν 1.000 ευρώ ο καθένας, άνδρες γυναίκες και παιδιά, στον Τούρκο δουλέμπορο που τους μετέφερε στην παραλία απ’ όπου απέπλευσαν και τους προμήθευσε τη βάρκα και την εξωλέμβιο μηχανή.

www.avgi.gr

Νέα ναυτική τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρό 6χρονο προσφυγόπουλο και μία 40χρονη- 20 αγνοούμενοι

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου