Tuesday, 23 April, 2024

Νέα Σμύρνη: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του 21χρονου

Νέα Σμύρνη: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του 21χρονου – Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται οι 16 συλληφθέντες για τα σοβαρά που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε και ο 29χρονος αστυνομικός της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”.

Ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς βρέθηκαν στοιχεία σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 21χρονο, του οποίου το πορτοφόλι με την ταυτότητά του έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο που τραυματίστηκε ο αστυνομικός.

Ο 21χρονος πήγε στις 10 το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να δηλώσει την απώλεια του πορτοφολιού του. Ο νεαρός είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε πού το έχασε. Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στην κρατική Ασφάλεια Αττικής και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποδείχθηκε από τα στοιχεία ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στον αστυνομικό στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα.

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 16 συλληφθέντες

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 16 συλληφθέντες για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη, το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, σε βάρος των 16 συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Σημειώνεται πως προσήχθησαν επιπλέον 11 άτομα, ενώ κατά τα χθεσινά επεισόδια, τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τρεις παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου