Thursday, 25 April, 2024

Νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι με τουλάχιστον 11 νεκρούς

Εντεκα άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου. Βυθίστηκε ξύλινο σκάφος με 50 μετανάστες και πρόσφυγες. 13 αγνοούμενοι.

 Εντεκα άνθρωποι έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής  νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους με καμπίνα στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σκάφη του λιμενικού σώματος και κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή 26 άτομα (17 άνδρες, 5 γυναίκες, 4 παιδιά), ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 13 άτομα περίπου.

Τα παιδιά που διεσώθησαν μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σούπερ πούμα στο νοσοκομείο της Σάμου καθώς παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας.

Στην περιοχή του ναυαγίου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Συγκεκριμένα, σκάφος της Frontex μετά από τηλεφώνημα στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δεκάδες άτομα στη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ένα ναυαγοσωστικό και ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, στελέχη των οποίων κατάφεραν να περισυλλέξουν σώα 26 άτομα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, στο σκάφος που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία και ενώ στην περιοχή ήταν καλές καιρικές συνθήκες, επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετέχει ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι με τουλάχιστον 11 νεκρούς

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου