Wednesday, 24 April, 2024

Νέα υπόθεση με ‘ψευτογιατρό’! Φυσικοθεραπευτής υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Νέα υπόθεση με ψευτογιατρό, ο οποίος υποσχόταν θεραπεία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News, φυσικοθεραπευτής από την Αθήνα προσέγγιζε άτομα που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα νευρολογικής μορφής νοσήματα και τους υποσχόταν μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως. Ο φυσικοθεραπευτής τους έλεγε να διακόψουν τη θεραπεία που λάμβαναν και τους οδηγούσε σε γιατρό στη Στουτγκάρδη στη Γερμανία. Αποτέλεσμα ήταν οι 5-6 ασθενείς να χάσουν την ζωή τους.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από πολύμηνη έρευνα της υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι οι ενέσεις ήταν νερό. Ρωτήθηκαν οι γιατροί αν στέκει η θεωρία περί βλαστοκυττάρων και είπαν ότι πρόκειται για κάτι που έχει αρχίσει σε πειραματικό στάδιο, δεν τα δίνουν φυσικοθεραπευτές και ότι ακολουθείται πρωτόκολλο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ασθενείς φέρεται να πλήρωναν 15-20.000 ευρώ για την κάθε ένεση, ενώ υπήρχαν ασθενείς που πλήρωσαν 150.000-200.000 ευρώ.
Τα θύματα του ήταν από την Αθήνα, την Χίο, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου