Thursday, 28 March, 2024

Νέα φωτιά στο ΚΥΤ της Σάμου σε κοντέινερ ασυνόδευτων ανηλίκων – Δύο τραυματίες

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο ΚΥΤ αιτούντων άσυλο στη Σάμο και συγκεκριμένα σε κοντέινερ εντός της δομής, με αποτέλεσμα

τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων.
Πρόκειται για δύο κοντέινερ στα οποία διαμένουν ασυνόδευτα ανήλικα. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο καθώς υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής η οποία κατάφερε να θέσει γρήγορα τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν επτά οχήματα με 14 πυροσβέστες.
Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 22 κρούσματα κορονοϊού στο νησί, εκ των οποίων τα 21 συνδέονται με συρροή στο ΚΥΤ Σάμου.
Σημειώνεται ότι το ΚΥΤ Σάμου έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, καθώς εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης, είχε εκδηλωθεί φωτιά εξωτερικά του ΚΥΤ και για το περιστατικό συνελήφθη ένας 42χρονος άνδρας, από τη Συρία, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκε και ένας 20χρονος από την Γκάμπια, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου