Tuesday, 16 April, 2024

Νέοι σε ρόλο σκηνοθέτη για την οπαδική βία. Πρωτοβουλία Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τον Άλκη

Ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας επιχειρεί να στείλει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, προσκαλώντας στοχευμένα νέες και νέους να κινηματογραφήσουν

μονόλεπτες ταινίες για το φαινόμενο που ταλανίζει επί χρόνια την ελληνική κοινωνία και οδήγησε σε ανθρώπινες απώλειες, με τελευταία εκείνη του Άλκη Καμπανού.

Μπορεί να πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην οδό Γαζή, ωστόσο ο ματωμένος κύκλος της τυφλής οπαδικής βίας εξακολουθεί να υφίσταται και να απασχολεί τις ελληνικές αρχές. Αυτό πιστώνεται από τα πρόσφατα επεισόδια οπαδικού χαρακτήρα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, με τον βίαιο εξτρεμισμό να προέρχεται κυρίως από ανήλικους.

Για τον λόγο αυτόν, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την ηλικιακή κατηγορία 18-30 ετών, προσκαλεί επιλεκτικά νέες και νέους να δημιουργήσουν μονόλεπτες ταινίες πάνω σε αυτό το θέμα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης μιλώντας στο ThessToday.gr εξηγεί αρχικά ότι «είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και τις νέες 18-30 ετών πάνω στο θέμα της οπαδικής βίας», υπογραμμίζοντας ότι «σαφώς μια πρόσκληση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αποτελεί μια παρότρυνση για προβληματισμό και ανταλλαγή ιδεών πάνω στο θέμα της οπαδικής βίας»… διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου