Saturday, 20 April, 2024

Νέστος: Αγνοείται 21χρονος μετά από βουτιά στον ποταμό

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για τον εντοπισμό ενός 21χρονου, που χάθηκε στον Νέστο, μετά από βουτιά το απόγευμα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με το XanthiNea.gr, ο 21χρονος, που είναι κάτοικος Καβάλας, βρίσκονταν με συγγενείς και φίλους στο σημείο και επιχείρησε βουτιά, αλλά τα ίχνη του χάθηκαν ενώ στο ποτάμι υπήρχαν ορμητικά νερά εκείνη τη στιγμή.
Άμεσα σήμανε συναγερμός με κινητοποίηση από Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και εθελοντές που ξεκίνησαν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του, οι οποίες ενισχύθηκαν επίσης με κλιμάκιο από την 2η ομάδα της ΕΜΑΚ Αυτοδυτών της Θεσσαλονίκης. Ο Τάσος Παπαδημητρίου, θείος του 21χρονου, μιλώντας στο newsit.gr, κατήγγειλε έλλειψη σωστής οργάνωσης στο σημείο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν ενημερώνουν τον κόσμο για τα ορμητικά νερά του ποταμού ούτε υπάρχει κάποιος ναυαγοσώστης.
«Εδώ στο σημείο αυτό έρχεται καθημερινά πολύς κόσμος για μπάνιο. Κάθε μέρα γίνεται χαμός. Και οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι υπεύθυνοι εδώ δεν δείχνουν καμία υπευθυνότητα. Το φράγμα που υπάρχει εδώ κατεβάζει πάρα πολύ νερό και κανένας δεν ενημερώνει τον κόσμο να προσέχει ιδιαίτερα. Δεν υπάρχει καν κάποιος ναυαγοσώστης. Αφού ξέρουν ότι και μικροί και μεγάλοι κολυμπούν εδώ και το νερό είναι πολύ και ορμητικό γιατί δεν κάνουν κάτι να ενημερώνουν και να βοηθούν αν χρειαστεί; Είναι ανεύθυνοι. Και αν χρειαστεί θα μιλήσουμε και νομικά για να μην χαθούν άλλες ζωές. Μακάρι το παιδί μας να είναι καλά και απλά να είναι κάπου και προς το παρόν δεν μπορούμε να τον βρούμε. Μακάρι. Το νερό εδώ είναι βαθύ και έτσι όπως έπεσε μέσα έκανε μερικούς στροβιλισμούς και εξαφανίστηκε. Ακόμα και για τους δύτες είναι δύσκολο το νερό εδώ. Ευχόμαστε να βρεθεί σύντομα το παιδί. Οι έρευνες θα συνεχιστούν», είπε.

lifo.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου