Saturday, 20 April, 2024

Να διερευνηθούν τα αίτια για τον αιφνίδιο θανάτου του 41χρονου ΕΠΟΠ, ζητούν οι οπλίτες

Αμείωτος παραμένει ο πόνος για τον θάνατο του Π.Ζ ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 41χρονο Υπαξιωματικό που προέρχεται από τον θεσμό του ΕΠ.ΟΠ., Τρικαλινός στην καταγωγή και υπηρετούσε στη μονάδα του Πεζικού στη Σαμοθράκη.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο άτυχος άνδρας υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Σήμερα, σχεδόν μια εβδομάδα μετά οι οπλίτες οι οποίοι υπηρετούν στη Σαμοθράκη ζητούν να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του. Συγκεκριμένα αναφέρουν, ότι «νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον Στρατό και φεύγουν πρόωρα, αφήνοντας πίσω τους οικογένειες με μικρά παιδιά. Το ΓΕΣ και το υπουργείο Άμυνας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να δώσουν εξηγήσεις και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις οικογένειες των εκλιπόντων».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Άλλος ένας νεκρός ΕΠΟΠ. Αυξάνονται οι θάνατοι στον στρατό σε καιρό ειρήνης αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Με λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο ενός στελέχους ΕΠΟΠ που υπηρετούσε στη Σαμοθράκη. Προστίθεται στους υπόλοιπους θανάτους στελεχών του στρατού για τους οποίους δεν γίνεται καμία αναφορά και εξήγηση. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μην ενδιαφέρεται κανείς για τους λόγους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον Στρατό και φεύγουν πρόωρα, αφήνοντας πίσω τους οικογένειες με μικρά παιδιά.

Το ΓΕΣ και το υπουργείο Άμυνας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να δώσουν εξηγήσεις και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις οικογένειες των εκλιπόντων. Όταν πρόκειται για αγορές πολεμούν εξοπλισμών κυβέρνηση και υπουργείο Άμυνας πανηγυρίζουν και δείχνουν τις προθέσεις τους. Όταν όμως πρόκειται και τη ζωή και τη διαβίωση των φαντάρων και των χαμηλόβαθμων στελεχών δεν ακούγεται τίποτα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου