Friday, 29 March, 2024

ΝΔ: Στον αέρα οι εκλογές – Τα εναλλακτικά σενάρια

Την Τρίτη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και στο επίκεντρο θα βρεθούν τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό και τη στάση που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη συζήτηση του προϋπολογισμού, η οποία ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ΝΔ αναμένεται να ακολουθήσει σκληρή γραμμή απέναντι στα κόμματα της συγκυβέρνησης και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στις περικοπές των συντάξεων και θα επισημάνει πως τα μέτρα έχουν την σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

ΝΔ: Στον αέρα οι εκλογές – Τα εναλλακτικά σενάρια

Μπροστά στον κίνδυνο ενός δεύτερου «φιάσκου» βρίσκεται η ΝΔ, καθώς μία εβδομάδα μετά την αναβολή των εκλογών, ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία με την εταιρεία εκείνη που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

Τα χρονικά περιθώρια πιέζουν ασφυκτικά, αφού κάθε μέρα που περνάει, δείχνει να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο ο στόχος για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολα θα υπάρξει τελική απόφαση.

Η εταιρεία που θα αναλάβει την online σύνδεση με τα εκλογικά κέντρα πιθανότατα θα απαντήσει την Τρίτη, γεγονός που παρατείνει ακόμα περισσότερο την αγωνία στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Το ενδεχόμενο της μη διεξαγωγής των εκλογών μέσα στο 2015 δεν θέλουν ούτε καν να το σκέφτονται στη ΝΔ, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει απρόβλεπτες συνέπειες.

Γι’ αυτόν τον λόγο, εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, με τα οποία, όμως, δεν φαίνεται να συμφωνούν όλοι οι υποψήφιοι.

Σενάριο 1ο: Εκλογές μέσω τηλεφωνικού κέντρου

Πρόκειται για μία πρόταση με μικρότερο κόστος, αφού δεν θα χρειάζεται η online σύνδεση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τον ρόλο θα αναλάβει μια εταιρεία, η οποία θα στήσει ένα μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο με δεκάδες τηλεφωνικές γραμμές.

Μόλις ο ψηφοφόρος προσέλθει στο εκλογικό κέντρο και πριν ψηφίσει, θα υπάρχει επικοινωνία του υπεύθυνου του εκλογικού τμήματος με το call center, οι υπάλληλοι θα έχουν μπροστά τους τον κατάλογο με τις λίστες του υπουργείου Εσωτερικών και θα σβήνουν το όνομα του ψηφοφόρου, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διπλοψηφίας.

Επιστολή Ταυρή στους υποψηφίους για την εκλογική διαδικασία

Σενάριο 2ο: Ψήφος όπου είναι εγγεγραμμένοι και προεγγραφές

Από την προηγούμενη εβδομάδα, το μέλος της ΚΕΦΕ, Φίλιππος Ταυρής, με επιστολή του προς τους υποψηφίους, πρότεινε οι πολίτες να ψηφίσουν όπου ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα μιας εβδομάδας σε όσους επιθυμούν να προσέλθουν στις οργανώσεις της ΝΔ και να δηλώσουν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Με αυτή την πρόταση δεν φαίνεται να συμφωνούν οι Απόστολος Τζτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέος κύκλος αποκαλύψεων για το εκλογικό «φιάσκο»

Φωτιές άναψαν τα ερωτήματα – καταγγελίες που έθεσε η πλευρά Μεϊμαράκη για τον τρόπο, με τον οποίο η εταιρεία ανέλαβε την εκλογική διαδικασία, καθώς πήρε προκαταβολή για την αγορά ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, πριν υπογραφεί η σύμβαση.

Με τη σύμβαση που δόθηκε στη δημοσιότητα «φωτογραφίζονται» ως υπεύθυνοι του «φιάσκου» ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Κώστα Τσιμάρας και ο Διευθυντής πληροφορικής Παρασκευάς Πέτσας.

Real.gr

ΝΔ: Στον αέρα οι εκλογές – Τα εναλλακτικά σενάρια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου