Saturday, 20 April, 2024

Νεκρή 78χρονη που ξεψύχησε στα χέρια του 20χρονου βιαστή της!

Ένταση επικράτησε στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, όπου διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση του βιασμού μιας 78χρονης με κινητικά προβλήματα από τη Μεσαρά

η οποία έφυγε από τη ζωή μερικές εβδομάδες μετά από το συμβάν.

Στο εδώλιο κάθεται ένας 23χρονος, ο οποίος πριν από δυόμιση χρόνια είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή για τις πράξεις του βιασμούς και της ληστρικής εκβίασης. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ζήτησε αναβολή γιατί ο ένας από τους δύο συνηγόρους του δεν μπορούσε να παραστεί στο δικαστήριο, καθώς έπρεπε να δώσει το παρών σε άλλη δίκη στην Αθήνα. Έτσι το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τις 10 Μαΐου 2017. Παρ’ όλ’ αυτά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Νέα Κρήτη, το κλίμα μέσα στο δικαστήριο ήταν τεταμένο με τους συγγενείς και τα παιδιά της άτυχης γυναίκας να εξαπολύουν απειλές εναντίον του 23χρονου. Κάποιοι μάλιστα επιχείρησαν να του ορμήσουν, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον προστατεύσουν από την οργή τους.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο 23χρονος που κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου 2012 βίασε την 78χρονη και απειλώντας την ότι θα τη σκοτώσει της πήρε το πορτοφόλι της, το οποίο είχε μέσα μόλις πέντε ευρώ.

Η υπόθεση δεν είχε εξιχνιαστεί για πάνω από ένα χρόνο και τελικά ο νεαρός συνελήφθη 13 μήνες μετά το συμβάν και δέκα μήνες μετά το θάνατο της ηλικιωμένης, αφού το εγκληματολογικό εργαστήριο της Αθήνας κατάφερε να ταυτοποιήσει το γενετικό υλικό του 23χρονου με το DNA που είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς σε αντικείμενα στο σπίτι της γυναίκας.

Τον Ιούλιο του 2014 ο νεαρός κάθισε στο εδώλιο και ισχυρίστηκε ότι η 78χρονη τον πλήρωνε για να έχουν… «στενή σχέση» και αρνήθηκε ότι τη βίασε ή τη λήστεψε.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε και για τον βιασμό και για τη ληστεία, του αναγνώρισε όμως το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς όταν έγινε το συμβάν ήταν σχεδόν 20  ετών. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν επτά χρόνια φυλακή, στο μεταξύ όμως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Εφετείου έκρινε ότι η έφεσή του πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο νεαρός να μείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

star

Νεκρή 78χρονη που ξεψύχησε στα χέρια του 20χρονου βιαστή της!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου