Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Νοσοκομείο Κιλκίς: Και 4ος ασθενής από την Ορθοπεδική, με κορονοϊό

Ανησυχία προκαλεί η συνεχιζόμενη διασπορά της COVID-19 στο νοσοκομείο Κιλκίς, καθώς τέταρτος ασθενής της Ορθοπεδικής κλινικής βρέθηκε θετικός στον ιό.

Όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr, οι τρεις πρώτοι ασθενείς που μπήκαν στο νοσοκομείο για άλλο νόσημα, βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό όταν ήρθε η ώρα να λάβουν εξιτήρια. Ο τέταρτος νοσηλευόμενος θεωρήθηκε ύποπτος και έπειτα από συνεχόμενα τεστ, στα οποία υπεβλήθη, τελικά διαγνώστηκε θετικός.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, συνολικά οκτώ περιπτώσεις κρουσμάτων που κόλλησαν τον ιό εντός του νοσοκομείου φαίνεται να καταγράφηκαν σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα περιστατικά ενδονοσοκομειακής διασποράς δείχνουν ότι είναι βάσιμες οι καταγγελίες τους για σοβαρά προβλήματα διαχείρισης της πανδημίας εντός του ιδρύματος.

Την ύπαρξη τέταρτου κρούσματος σε ασθενή της Ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου επιβεβαίωσαν στη Voria.gr πηγές του υπουργείου, σύμφωνα με τις οποίες η θετική διάγνωση ήταν αναμενόμενη, καθώς ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν μεταξύ των άλλων τριών που ήδη είχαν βγει θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τεστ στο οποίο αρχικά υποβλήθηκε ο νοσηλευόμενος είχε βγει αδιευκρίνιστο και σε επαναληπτικά τεστ που έγιναν τελικά βρέθηκε θετικός. Επισήμαναν δε ότι, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά, η κλινική αδειάζει και οι ασθενείς μεταφέρονται αλλού, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, η διασπορά είναι εύκολο να υπάρξει, εφόσον ασθενείς που εισάγονται διαγιγνώσκονται αρχικά αρνητικοί και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά στη συνέχεια βγαίνουν θετικοί. Για το θέμα, εξάλλου, απαντώντας στο δημοσίευμα της Voria.gr, ο διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου, δρ. Ανέστης Καρανικόλας, απάντησε ότι οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί είτε ελέγχθηκαν στο παράθυρο επώασης, είτε μολύνθηκαν κατόπιν επαφής τους με ασυμπτωματικό φορέα, όπως αναφέρει το voria.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου