Saturday, 20 April, 2024

«Ντροπή σας, γυμνοσάλιαγκες»! Το Twitter κάνει «κομματάκια» τον Βαρουφάκη

Σφοδρή κριτική δέχθηκε το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την απόφασή του να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, χωρίς να την ενημερώσει!

Η μητέρα του άτυχου μουσικού, που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Κερατσίνι από μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά, μέλους της Χρυσής Αυγής, λίγο αργότερα ευχαρίστησε τον Γιάνη Βαρουφάκη για την πρόταση, ωστόσο, όπως ανέφερε σε δήλωσή της, δεν μπορεί να την αποδεχθεί και πως δεν ήταν ενήμερη.

Η απάντηση της Μάγδας Φύσσα στον Γιάνη Βαρουφάκη
«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική», αναφέρει η Μάγδα Φύσσα στην απάντησή της στον Γ. Βαρουφάκη.

Η απάντηση του MέΡΑ25 για τη Μάγδα Φύσσα
Σε απάντηση σχολίων και αντιδράσεων σχετικά με την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το γραφείο Τύπου του κόμματος σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ΜέΡΑ25, «όπως είπε ο γραμματέας μας, κρίνει ότι δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα εναντίον της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και του αυταρχισμού από τη Μάγδα Φύσσα». Βέβαια, όπως ακόμα δήλωσε, «το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να προωθήσει την υποψηφιότητά της» και γι’ αυτό πρότεινε σε βουλευτές άλλων κομμάτων να την υποστηρίξουν ώστε «να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού».

Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν μας εξέπληξε η αντίδραση εκείνων που επιλέγουν πρόσωπα συστημικά με στόχο να ακυρώσουν το κάλεσμα για ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς, το κάλεσμα που συμβολίζει η θέση».

Αντιδράσεις στο Τwitter με την επιλογή Βαρουφάκη
Λίγο μετά την ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25, οι χρήστες του Τwitter έσπευσαν να σχολιάσουν την είδηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα η πλειοψηφία των χρηστών σχολίασε σφοδρά το γεγονός ότι η Μάγδα Φύσσα δεν ενημερώθηκε για τις προθέσεις του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη.

-Ο σύντροφος Γιάνης δεν προτεινε τη Μαγδα Φυσσα για να συζητηθεί η Μαγδα Φυσσα αλλα για να συζητηθεί αυτός αφού δεν του δινει κανεις πλέον καμμια σημασία. Η κατάστασή του ειναι ενδεχομένως κλινική.
-Ο Βαρουφάκης για λίγα λεπτά δημοσιότητας έπαιξε με μία χαροκαμένη μάνα, την Μάγδα Φύσσα.
-Ξεφτύλα όσους τον ψηφίσανε.
.. μετά την απόρριψη από την κυρία Φύσσα για ΠτΔ , ο σύντροφος Γιανης έτοιμος για την επόμενη πρόταση τού “μεσάνυχτα 25” … τό όνομα πού προωθηται είναι τής Μαρίας Κάλλας……. συνεχή ενημέρωση……
-Το ξέρετε ότι ο Βαρουφάκης θεωρεί τον εαυτό του καταλληλότερο για ΠτΔ και διάλεξε την Φύσσα απλώς για να θρέψει τον ναρκισισμό του; ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ…

Μερικά ακόμη σχόλια χρηστών από το twitter:
-Η Μάγδα Φύσσα πιο σοβαρή απ’ ότι ο Βαρουφάκης Σιγά την έκπληξη!
-Ο Βαρουφάκης δεν ενημέρωνε τον εαυτό του για τις κινήσεις που έκανε στη διαπραγμάτευση του 2015, την μάνα Φύσσα θα ενημέρωνε? Το άτομο είναι όπου φυσά ο άνεμος
-Ο Βαρουφάκης πρότεινε την Μάγδα Φύσσα για ΠτΔ χωρίς να την ενημερώσει. Η ίδια εξέδωσε ανακοίνωση. Να θυμίσω ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015, στην καρδιά της κρίσης, αυτός κρατούσε το τιμόνι της χώρας, καθώς ήταν προσωπική επιλογή Τσίπρα.
-Απεριόριστος σεβασμός στην Μάγδα Φύσσα, η απάντηση της την τιμά, μεγάλο φάουλ του Βαρουφάκη που ακόμα και ως συμβολική πρόταση δεν μπορείς να εμπλέξεις κάποιον σε αυτή την διαδικασία χωρίς να έχεις πάρει την συγκατάθεση του.
Βαρουφάκης για Μάγδα Φύσσα: Από πότε μία πρόταση πρέπει να είναι προσυμφωνημένη;
Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε και σήμερα το πρωί (17/1) για τον σάλο που προκάλεσε η πρόταση του ΜέΡΑ25 για υποψηφιότητα της Μάγδας Φύσσα για την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Σε καμία περίπτωση δεν ήταν λάθος η απόφασή μας. Είμαστε πολύ συγκινημένοι για την απόφαση που πήραμε. Θέλαμε να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος στην μισαλλοδοξία, η κυρία Φύσσα χωρίς να το έχει επιδιώξει, μέσα από τη δολοφονία του γιου της, εξελίχθηκε από μία μητέρα σε ένα πολιτικό πρόσωπο, που σηκώνει στους ώμους της το βάρος του τεράστιου αγώνα εναντίον της διχόνοιας, του αυταρχισμού, του υφέρποντος νεοφασισμού», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Από πότε μία πρόταση σε ένα πρόσωπο-σύμβολο για οποιοδήποτε αξίωμα πρέπει να είναι προσυμφωνημένη»; διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης. Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα πρόσωπο που να μπορεί να σηματοδοτήσει την ενότητα του ελληνικού λαού από το πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα. Η ίδια η Μάγδα Φύσσα χαρακτήρισε την πρόταση εξαιρετικά τιμητική και αυτό μας τιμά. Δεν θέλαμε να της το γνωστοποιήσουμε πριν για να μην τη φέρουμε σε δύσκολη θέση».
«Απορρίπτουμε την κυρία Σακελλαροπούλου, όχι ως πρόσωπο, αλλά τη λογική των περιστρεφόμενων θυρών», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη τη μετακίνηση ενός εν ενεργεία ανώτατου δικαστικού στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. «Εμείς θα ψηφίσουμε “παρών” στην ψηφοφορία της Τετάρτης», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. «Κατανοώ την αμηχανία των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκλωβίστηκαν από την ηγεσία τους να στηρίξουν Παυλόπουλο, προτού ο έξυπνος ελιγμός του κ. πρωθυπουργού τους εγκλωβίσει σε μία άλλη συστημική επιλογή», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου