Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Νύχτα – κόλαση σε Χίο και Μυτιλήνη: Μάχες σώμα με σώμα πολιτών και ΜΑΤ

Εκτεταμένα επεισόδια λαμβάνουν χώρα από το βράδυ της Δευτέρας (25/02)
σε Μυτιλήνη και Χίο, με τους κατοίκους να προσπαθούν να εμποδίσουν την πρόσβαση των μηχανημάτων στους χώρους που έχουν επιταχθεί για να κατασκευαστούν τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Στη Μυτιλήνη, νωρίς το βράδυ της Τρίτης (25/02), σημειώθηκαν νέα επεισόδια στην περιοχή Καράβας – Καγιακλή, όπου κάτοικοι πέταξαν πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ. Ένταση είχε προηγηθεί και το απόγευμα όταν ομάδα ατόμων που έφτασε στο σημείο με πορεία από το βουνό και έριξε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ στο σημείο έσπευσε και η Αύρα προκειμένου να περιορίσει τις μικρές εστίες φωτιές που προκλήθηκαν από τα χημικά. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Ασφάλεια προβαίνει σε ελέγχους ακόμη και μέσα στο βουνό προκειμένου να εντοπιστούν άτομα που προκαλούν τις επιθέσεις, ενώ στους ελέγχους συμμετέχει κι ελικόπτερο που πετά πάνω από το σημείο.

Οι Αρχές – μέχρι στιγμής – έχουν προχωρήσει σε έξι προσαγωγές, εκ των οποίων δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα μάλιστα με το lesvospost, ακόμα και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης – πάνω στον πανικό που επικράτησε κατά την διάρκεια των επεισοδίων – δέχθηκε επίθεση στο αυτοκίνητο του.

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε το μεσημέρι της Τρίτης και η περιοχή Διαβολόρεμα, όπου κάτοικοι πετούσαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών για να τους απομακρύνουν. Γερανοί και σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν να περάσουν κοντά στην θέση Διαβολόρεμα, ενώ απομακρύνθηκε ένα απορριμματοφόρο που είχε τοποθετηθεί από τους κατοίκους για να εμποδιστεί η όλη επιχείρηση.

Αυτοσχέδιες μολότοφ και οδοφράγματα στη Χίο

Σε διάσπαρτα σημεία της εθνικής οδού Χίου- Βολισσού βρίσκονται εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού με τη συμμετοχή του κόσμου μετά τα επεισόδια στο Φλώρι το μεσημέρι της Τρίτης, να ενισχύεται συνεχώς. Οι κάτοικοι οργανώνονται, ανάβοντας παράλληλα φωτιές για να αντιμετωπίσουν το κρύο ενώ προς το παρόν επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.
Με οδοφράγματα και μπλόκα από κορμούς δέντρων επιχείρησαν οι κάτοικοι του Βροντάδου να αντισταθούν στην επέλαση των αστυνομικών δυνάμεων που απέστειλε στη Χίο η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για τη δημιουργία νέας δομής.

Το πρώτο «μέτωπο», σύμφωνα με το politischios, στήθηκε στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου και το άλλο στην περιοχή του Πιτυούς, στη διασταύρωση με τον δρόμο προς Βολισσό. Από τα ξημερώματα της Τρίτης, εκκλησίες του Βροντάδου χτυπούν τις καμπάνες με στόχο τη συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις. Οι Αρχές κατάσχεσαν αυτοσχέδιες μολότοφ και ρουκέτες.
newsbomb

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου