Thursday, 28 March, 2024

Ξαφνικός χαμός 42χρονου, πατέρα 2 μηνών βρέφους. «Ο Βαγγέλης μας, ο τόσο όμορφος…»

Σοκ, θλίψη και συγκίνηση επικρατεί στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή από τον αιφνίδιο θάνατο 42χρονου τραπεζικού, που γεννήθηκε στη Λάρισα, μεγάλωσε στην Ελασσόνα και ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον Ευάγγελο Δημ. Τσιουρή, 42 ετών, που «έφυγε» ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς.

Οι γονείς του είναι ιδιαίτερα γνωστοί και αγαπητοί στην τοπική κοινωνία. Ο πατέρας του εκλιπόντος Δημήτρης Τσιουρής θήτευσε ως διευθυντής στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελασσόνας, αντινομάρχης Διοίκησης και Στήριξης του πολίτη Ν. Λάρισας επί θητείας του νομάρχη Λουκά Κατσαρού και πολιτευτής της ΝΔ (…υποψήφιος βουλευτής το 2009, στο ψηφοδέλτιο του Νομού Λάρισας). Η μητέρα του Σταματία Κιτσώνη, εκπαιδευτικός, θήτευσε ως καθηγήτρια και διευθύντρια του Τ.Ε.Ε. και του Τεχνικού Λυκείου Ελασσόνας. Ο 42χρονος Ελασσονίτης είχε παντρευτεί το περασμένο φθινόπωρο και ήταν πατέρας του μόλις 2,5 μηνών γιου του… που δυστυχώς δεν πρόλαβε να χαρεί.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Βαγγέλη Τσιουρή ξάφνιασε και «σόκαρε» -όπως ήταν φυσικό- εκατοντάδες Ελασσονίτες, ντόπιους και «απόδημους», και όχι μόνο και η άσχημη είδηση «απλώθηκε» τις τελευταίες ώρες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκινητικά λόγια «καταθέτει» για τον άτυχο Βαγγέλη Τσιουρή η εκπαιδευτικός, φιλόλογος Δήμητρα Τάχατου, γράφοντας για τον χαμό του τα εξής:

«… Πώς, όμως, να χωρέσει σε λέξεις κάτι τέτοιο; Ποιες λέξεις μπορούν να πουν γι’ αυτόν τον χαμό; Πώς να χωρέσει σε λέξεις αυτός ο πόνος; Ο Βαγγέλης μας… Ο τόσο όμορφος, με κείνο το χαμόγελο, που απλωνόταν και στα μάτια του και που κέρδιζε ακόμη και τον πιο δύσκολο άνθρωπο. Ο Βαγγέλης, ο σεμνός, ο διακριτικός κι ευγενής, ο Βαγγελάκης, που συνδύαζε μια μοναδική ευφυΐα και λογική, με κείνη την ξεχωριστή ευαισθησία, τη σχεδόν παιδική. Ο Βαγγελάκος, που αγαπούσε τη μουσική, τη λογοτεχνία, με μια βαθιά κουλτούρα και το πάντα ανήσυχο πνεύμα, που πάντα έψαχνε. Ο Βαγγέλης, που ξεχώριζε στη δουλειά του πάντα, ο Βαγγελάκος, ο νιόγαμπρος, ο μικροπατέρας, που πια είχε βρει τον δρόμο της ευτυχίας, δίπλα στην αγαπημένη του Ελένη, στον μικρό του γιο, με τα αδέρφια και τους γονείς του πάντα δίπλα, πάντα μια γροθιά! Ο Βαγγελάκος, ο λεβέντης μας, ένας άνθρωπος πλήρης χαρισμάτων, στα πάντα, που αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ… Έφυγε, κι αυτό μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο ψέμα και η πιο σκληρή αλήθεια… Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτόν τον πόνο, ντρέπονται και οι λέξεις να τον εκφράσουν, μακάρι κάπως, κάπου να βρουν έστω λίγη δύναμη να αντέξουν την απουσία του όσοι τον αγαπούν… Μακάρι να είσαι κάπου Βαγγελάκο μας και να είσαι καλά εκεί…».

Η «Ε» επικοινώνησε με τον αδελφό του εκλιπόντα, τον Γιώργο Τσιουρή, που, παρά τις δύσκολες ώρες που βιώνει η οικογένειά του, «καταθέτει» λίγα ψύχραιμα λόγια για τον «αγνό και αντισυμβατικό» αδελφό του:

«… Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1981 στη Λάρισα. Μεγάλωσε στην Ελασσόνα και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια εκεί. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο στη Σχολή Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας επιλεκτικά, διαλέγοντας τα μαθήματα που συντήρησαν τις ανησυχίες του και όχι όσα θα του εξασφάλιζαν το πτυχίο. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα από το 2002 σε καταστήματα του Νομού Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και μονάδες διοίκησης της Αθήνας, όπου συναναστράφηκε και εξυπηρέτησε ανθρώπους με μεγάλη χαρά και αποτελεσματικότητα, χωρίς να χάσει την αντισυμβατικότητά του, ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν βοηθούσαν. Αναζήτησε την αλήθεια σε βιβλία, δίσκους και τον κινηματογράφο, αλλά αν τη βρήκε, δεν πρόλαβε να μας τη μεταδώσει στον σύντομο χρόνο που έζησε κοντά μας. Η ακριβής περιγραφή του ποιος ήταν ο Βαγγέλης μας θα απαιτήσει αναζήτηση ανάλογη αυτής που τον διαμόρφωσε και δεν είναι εύκολο να βρεθεί άνθρωπος σαν αυτόν για να την κάνει.

Παντρεύτηκε τον Νοέμβριο του 2022 την Ελένη Λάππα και μαζί απέκτησαν ένα αγοράκι, τον Μάρτιο του 2023, το οποίο… μόνο για λίγο μπόρεσε να χαρεί».

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία, onlarissa.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου