Saturday, 20 April, 2024

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση! Στις 6 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Κορυφώνεται η αγωνία για τους μαθητές

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες οικογένειες που προετοιμάζονται τουλάχιστον από την αρχή της σχολικής χρονιάς για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 43.758 θέσεις στα Πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ.

Στα λύκεια τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις, που φέτος προηγούνται των Πανελλαδικών, θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 11-26 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου.

Στη συνέχεια, η 6η Ιουνίου θα είναι η μέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ και θα ολοκληρωθούν στις 21 Ιουνίου ενώ οι μαθητές των γενικών λυκείων θα αρχίσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις στις 7 Ιουνίου και θα τελειώσουν στις 19.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ΄ τάξης, παράλληλα με εκείνες των υπόλοιπων τάξεων των ΓΕΛ.

star.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου