Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ξεκινά έρευνα μετά την καταγγελία 17χρονου, για βιασμούς και ξυλοδαρμούς στη φυλακή

Την άμεση αντίδραση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Παπαθανασίου,

προκάλεσε η καταγγελία του 17χρονου σήμερα παιδιού από την Κρήτη ότι έπεσε θύμα βιασμών στις φυλακές ανηλίκων στο διάστημα στο οποίο ήταν κρατούμενος για ενδοοικογενειακή βία.

Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Παπαθανασίου έδωσε εντολή για άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

«Αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η ανακοίνωση

Αναφορικά με δημοσιεύματα του τύπου που έλαβαν χώρα σήμερα 4 Μαΐου 2023, σχετικά με καταγγελία δεκαεπτάχρονου ημεδαπού προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης, η οποία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια κράτησής του σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων υπέστη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, ενημερώνουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου διέταξε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου.

Ο 17χρονος από το Ηράκλειο που έκανε την καταγγελία έκανε λόγο για άγριους άγριους ξυλοδαρμούς, αλλά και ομαδικούς βιασμούς κατά τους έξι μήνες που παρέμεινε έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης νέων. «Έζησα τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου» είπε ο ανήλικος, ο οποίος πρόσθεσε ότι έπεφτε να κοιμηθεί και δεν ήξερε αν θα ξημερωθεί.

 «Με βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα. Ο ένας τελείωνε, ο άλλος ξεκινούσε», αποκάλυψε το αγόρι στην κάμερα, έχοντας στο πλευρό τους γονείς του. Κατήγγειλε ακόμα ότι η ομάδα των «5», τους οποίους κατονόμασε έναν προς έναν, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλο παιδί στο χώρο του μπάνιου… δείτε εδώ περισσότερα 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου