Thursday, 28 March, 2024

Ξεσπά νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού: «Η αλήθεια δεν είναι αυτή που σας δείχνουν τα κανάλια»

Υπό κατάρρευση βρίσκονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, στα οποία το μειωμένο υγειονομικό προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθει στις εκατοντάδες εισαγωγές που πραγματοποιούνται σε κάθε βάρδια.

Τη στιγμή που ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός δήλωσε στην ΕΡΤ ότι συνάδελφοί του καταγγέλλουν ότι δέχονται πιέσεις να μην υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο προκειμένου να μην βγουν θετικοί, αφού δεν υπάρχει προσωπικό να εργαστεί, viral έγινε και η ανάρτηση μιας νοσηλεύτριας του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος, η οποία με τη σειρά της κάνει έκκληση για βοήθεια.

«Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση τραγική» αναφέρει η Βούλα Φραντζεσκάκη, και δείχνει στην κάμερα την δερματίτιδα που έχει πάθει εξαιτίας του έντονου στρες. Όπως δηλώνει, αφού νόσησε, γύρισε στην εργασία της μετά από δέκα ημέρες καραντίνα, χωρίς να έχει σημασία εάν είναι καλύτερα γιατί όλοι οι συνάδελφοί της βγαίνουν θετικοί ο ένας μετά τον άλλον.

«Κανείς δεν ενδιαφέρεται για όλο αυτό και είναι εγκληματικό. Είμαστε δυο νοσηλευτές για 46 ασθενείς. Ζητάμε βοήθεια. Μίλησα στον διευθυντή. Είμαστε εξαντλημένοι. Είναι λες και είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη, χωρίς στρατιώτες χωρίς πυρομαχικά», λέει σε βίντεο της στο TikTok. «Όλο είναι παράλογο, ζω το θέατρο του παραλόγου, άλλα ζούμε, άλλα βγαίνουν έξω. Ακούω και κάτι απόψεις που με σοκάρουν. Τελείως διαφορετική εικόνα δείχνουν τα κανάλια προς τα έξω» δηλώνει η νοσηλεύτρια και προσθέτει ότι οι προϊστάμενοι της απαντούν σαν πολιτικοί. Όπως αναφέρει, πολλοί ζήτησαν να γυρίσουν πίσω οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ωστόσο η διοίκηση απαντάει ότι δεν τους θέλουν. «Είμαστε μόνοι μας και η απάντηση του Μητσοτάκη είναι ότι το ίδιο είναι να διασωληνώνεται έναν ασθενή στον όροφο και το ίδιο στην εντατική, όχι δεν είναι, οι άνθρωποι πεθαίνουν και θα συνεχίσουν να πεθαίνουν έτσι όπως είναι η κατάσταση και εμάς δεν μας ακούει κανένας» καταγγέλλει η νοσηλεύτρια.

Σε άλλο βίντεο της, η κα. Φραντζεσκάκη εξηγεί γιατί θεωρεί ότι πρέπει να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί της.

https://www.tiktok.com/@voulafrantzeskaki?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2F&referer_video_id=7049002517669154053&refer=embed

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου