Thursday, 28 March, 2024

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ελεύθεροι οι ανήλικοι κατηγορούμενοι! Δήλωσαν μετάνοια!

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι, ηλικίας 15 και 17 ετών

για τον άγριο ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Μετρό της Ομόνοιας.
Οι δύο ανήλικοι, που με βάση το βιντεοληπτικό υλικό διακρίνονται να χτυπούν με μανία τον σταθμάρχη, απολογήθηκαν για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.
Και οι δύο δήλωσαν μετανιωμένοι για την πράξη τους.
Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι υποχρεωτική εμφάνιση 3 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, επιβολή χρηματικής εγγύησης 2.000 ευρώ ο καθένας και επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.
Όπως δήλωσε ο συνήγορός τους Κώστας Δημόπουλος: «Ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για την πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η δικαιοσύνη».
Ελεύθερος αφέθηκε και ο ειδικός φρουρός χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, μετά την απολογία του για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία!
Τι δήλωσε η μητέρα
Το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσουν οι ανήλικοι έδωσε χθες η ίδια η μητέρα των παιδιών λέγοντας σε συνέντευξή της ότι ο σταθμάρχης, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, ήταν εκείνος που προκάλεσε τα παιδιά της, χειροδίκησε στον μεγαλύτερο, τα έβρισε και τους έκανε bullying.
«Θα φανώ δυνατή για τα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή πίστεψα σε αυτά που μου είπαν. Ξέρω τι παιδιά έχω, για αυτό παλεύω», ανέφερε η μητέρα των δύο παιδιών στο MEGA, προσθέτοντας:
«Ας αναλογιστεί ο κύριος τι έκανε και ας βγει να πει την αλήθεια».
Στη συνέχεια, είπε: «Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη. Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι. Ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης».
Οι δύο ανήλικοι, που διακρίνονται σε βίντεο να χτυπάνε με μανία τον σταθμάρχη, βαρύνονται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου