Thursday, 28 March, 2024

«Ξύπνησαν» την Αττική τα 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκίδα

«Ξύπνησαν» την Αττική τα 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκίδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.09 τα ξημερώματα, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 13 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαιτέρως αισθητός και στην Αττική.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Νωρίτερα, στις 01:20 τα ξημερώτατα, σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δόνησης τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στη Κρήτη.

Τι λένε οι σεισμολόγοι
«Η περιοχή είναι αρκετά ιδιόμορφη και τα ρήγματα σε αυτή δίνουν σεισμούς μέχρι 5,5 Ρίχτερ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

«Ο σημερινός σεισμός κινείται στα φυσιολογικά επίπεδα», πρόσθεσε τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει μετασεισμός έως και 4,7 Ρίχτερ.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε για αρκετή ώρα στην περιοχή με δονήσεις που κυμαίνονταν στα 2-2,5 Ρίχτερ, όμως στις 5:31 ακολούθησε μια πιο ισχυρή δόνηση 3,3 Ρίχτερ, ενώ και στις 6:04 ένας ακόμη σεισμός 3,4 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Χαλκίδα.

Επιφυλακτικός μφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

«Εύχομαι να ήταν ο κύριος σεισμός αλλά δεν μπορώ να το πω ακόμα» δήλωσε ο κ.Τσελέντης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Αναφορικά με την εξέλιξη του φαινομένου ο κ. Τσελέντης κάλεσε τον κόσμο να περιμένει μετασεισμούς που «θα γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί»

ethnos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου