Thursday, 28 March, 2024

ΟΑΣΘ: Αισιοδοξία για την καταβολή των 12 εκατομμυρίων μέχρι την Πέμπτη

Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα η νομοθετική ρύθμιση και αύριο αναμένεται να ψηφιστεί με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Την εκτίμηση ότι μέχρι την άλλη Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, ο ΟΑΣΘ θα έχει λάβει το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά στις οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τον οργανισμό, λόγω του ΦΠΑ, διατύπωσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

«Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση και αύριο αναμένεται να ψηφιστεί με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Εκτιμώ ότι το αργότερο μέχρι την 8η Δεκεμβρίου ο οργανισμός θα έχει λάβει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ -που αφορά τις οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς την επιχείρηση λόγω ΦΠΑ (είσπραξη 13% και απόδοση 24%) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016». Αναφορικά με το υπόλοιπο ποσό των 6 εκατ. ευρώ, που αφορά πάλι σε διαφορά του ΦΠΑ, ο κ. Στεφανίδης τόνισε: «Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα το λάβουμε το πρώτο τρίμηνο του 2017». Δηλώνοντας ικανοποιημένος με τις εξελίξεις, αλλά και αισιόδοξος για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, ο κ. Στεφανίδης σημείωσε: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός τήρησε ρητά τη δέσμευση που ανέλαβε. Εδώ και πολύ καιρό επαναλαμβάνω ότι με γόνιμο διάλογο και καλή πρόθεση, όλα μπορούν να λυθούν».

Πάντως, ο ίδιος επισήμανε ότι παραμένει η οφειλή του ελληνικού δημοσίου προς την επιχείρηση, ύψους 120 εκατ. ευρώ, που αφορά στις οικονομικές εκκρεμότητες προς τον οργανισμό από τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας για τις χρήσεις 2015 και 2016. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη διαιτησία που αφορά στην εκκαθάριση της χρήσης 2014. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Αύριο στις 12 το μεσημέρι έχουμε διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να καθορίσουμε τη στάση μας. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα χρειαστεί να βγούμε και πάλι στους δρόμους. Παραμένουμε στη θέση μας και περιμένουμε».

ΟΑΣΘ: Αισιοδοξία για την καταβολή των 12 εκατομμυρίων μέχρι την Πέμπτη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου