Thursday, 28 March, 2024

Ογκώδης πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα με μικρής έντασης επεισόδια

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.
Η ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησε επίθεση, σπάζοντας τράπεζες στην Ηρώων Πολυτεχνείου.
Τα ΜΑΤ καταδίωξαν προς το Πασαλιμάνι κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης τους ταραξίες, οι οποίοι από την πλευρά τους εκτόξευσαν κατά των αστυνομικών μολότοφ και φωτοβολίδες.
Και νωρίτερα, κουκουλοφόροι επιχείρησαν να προωθηθούν στην «κεφαλή» της πορείας, ωστόσο, μετά την παρέμβαση των γονιών του Παύλου Φύσσα, αλλά και των ανθρώπων που επιτηρούσαν την συγκέντρωση, απωθήθηκαν, για την αποτροπή επεισοδίων.
Τεράστια πορεία
Η αντιφασιστική πορεία ξεκίνησε νωρίτερα από το Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με χιλιάδες ανθρώπους να δίνουν το «παρών» για να τιμήσουν τη μνήμη του.
Χαρακτηριστικό του όγκου του κόσμου είναι πως όταν η «κεφαλή» της πορείας βρισκόταν στην Πύλη 7, η «ουρά» βρισκόταν ακόμα στο Κερατσίνι.
Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην λεωφόρο Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη), μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Όπως ανέφερε η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».
cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου