Friday, 29 March, 2024

Οι Αρχές δέσμευσαν την περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Κακούργημα η αποδοχή της κληρονομιάς

Τη δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα αποφάσισε η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η απόφαση αφορά στο σύνολο των… μυθικών περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου και αρχηγού πολιτικού κόμματος, Γιώργου Τράγκα, προκειμένου να γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για τον τρόπο απόκτησής της.

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος, άνω των 60 σελίδων, για τον τρόπο απόκτησης της επίμαχης περιουσίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό και με διάταξη της Αρχής δεσμεύθηκε το σύνολο της περιουσίας και η εντολή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω. Ως εκ τούτου, «παγώνουν» και οι ενέργειες κληρονόμησης αυτών των περιουσιακών στοιχείων από τους δικαιούχους. Χαρακτηριστικά, εάν γίνει αποδοχή των κληρονομικών στοιχείων, τότε οι κληρονόμοι θα κατηγορηθούν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο τιμωρείται ως κακούργημα.

12 ακίνητα στα πιο ακριβά σημεία του πλανήτη

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος πέθανε πρόσφατα εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού, αποτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η περιουσία του ζαλίζει. Δώδεκα ακίνητα σε κάποια από τα πιο ακριβά σημεία του πλανήτη: Μονακό, Παρίσι και Νίκαια στη Γαλλία, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Λας Βέγκας στις ΗΠΑ. Ακίνητα, φυσικά, είχε και στην Ελλάδα. Τη βίλα στην Εκάλη, στην οποία ζούσε με τη σύζυγό του, αλλά και στη Μύκονο και στην Κέρκυρα, σύμφωνα με όσα στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα.

Στο Μονακό, όπου βρισκόταν η έδρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, φέρεται να έχει τρία ή τέσσερα ακίνητα, ο ίδιος ή οι εταιρείες του. Στο Παρίσι, ένα πολυτελές ακίνητο στην οδό Victor Hugo, πλησίον της Αψίδας του Θριάμβου. Στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, ένα εξοχικό, από το οποίο έκανε πολλές από τις εκπομπές του. Στη Νέα Υόρκη, ένα διαμέρισμα στην 5η Λεωφόρο, ένα στο Μαϊάμι στον Biscayane Bay και ακόμα ένα τρίτο στους Veer Towers, στο πιο πολυτελές κομμάτι του Λας Βέγκας.

Στην Αθήνα φέρεται να εκμεταλλευόταν και ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Ροβ. Γκάλι, με θέα την Ακρόπολη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου