Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οι γονείς της μικρής Αλεξίας που χτυπήθηκε από σφαίρα ζητούν βοήθεια για να επανέλθει το παιδί τους

Απογοητευμένος, αλλά πιο πεισμωμένος από ποτέ, είναι ο πατέρας της μικρής Αλεξίας. Θα κάνει τα πάντα, ώστε το κοριτσάκι του

να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό, με σκοπό να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία.
Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να καλύψει εξ ολοκλήρου τη θεραπεία της μικρής στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, όμως αυτό δεν ικανοποίησε την οικογένειά της.
Το παιδί πρέπει να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο που είναι μόνο για παιδιά και αυτό λένε και οι θεράποντες ιατροί του που συνέταξαν και τα χαρτιά για τον ΕΟΠΥΥ. Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από την απόφαση, είπε στο star.gr ο κ. Λουκάς Σαμαρτζής.
Όπως σημείωσε στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα νοσηλεύονται ασθενείς μεγάλοι σε ηλικία και δεν έχει εξειδίκευση στα παιδιά. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δώσει έναν ακόμα αγώνα για να καταφέρει να έχει το παιδί του την καλύτερη δυνατή θεραπεία.
Μπορεί το κράτος να μη μας βοηθά, αλλά ξέρω ότι ο κόσμος για μια ακόμα φορά θα σταθεί στο πλευρό μας, όπως κάνει όλον αυτόν τον καιρό και τον ευχαριστώ πολύ, είπε.
Το κόστος της μεταφοράς της μικρής Αλεξίας το εξειδικευμένο κέντρο του Αμβούργου είναι 100.000 ευρώ για πεντέμισι μήνες. Μάλιστα η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ξεκίνησε μαραθώνιο για να συγκεντρώσει το ποσό αυτό και να καταφέρει η μικρούλα να έχει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.
Δημοσίευσε και μια φωτογραφία της μικρούλας, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου της, όπου χαμογελαστή ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, με τη μητέρα της να σημειώνει πως πλεόν ανταποκρίνεται σε όσα της λένε και δείχνει να καταλαβαίνει.
«Πιστεύω ότι με την κατάλληλη φροντίδα, η Αλεξία θα τα καταφέρει», είπε στην εκπομπή συγκινημένη.
Ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημα να μεταφερθεί το παιδί εκεί, ενώ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά από συνάντηση που είχε με τον πατέρα της Αλεξίας δήλωσε τα εξής:
«Για τη μικρή Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα και την οικογένειά της που ταλαιπωρούνται και βασανίζονται. Δέχτηκα στο Υπουργείο Υγείας τον πατέρα και μίλησα μαζί του. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας. Είμαστε εδώ ως Υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε, να αγκαλιάσουμε και να προσπαθούμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν. Προφανώς πάντα ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει εντολή για να υπάρχει η δέουσα προσοχή σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά, όπως είναι αυτά των μικρών παιδιών».

Ο σύνδεσμος της εκπομπής: https://www.youtube.com/watch?v=DZl4P7Ne9FA
«Το παιδί έπρεπε να είχε φύγει εδώ και καιρό από το νοσοκομείο»
Η κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας έχει βελτιωθεί, όμως το παιδί πρέπει να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.
«Θα έπρεπε να είχαμε φύγει εδώ και καιρό από το νοσοκομείο. Το παιδί ταλαιπωρείται συνεχώς από ιώσεις, επιβαρύνεται η υγεία του», είπε ο πατέρας της στο star.gr.
Εκείνος και η σύζυγός του από το περασμένο Πάσχα δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό της, παρά το γεγονός ότι τα αδέλφια της Αλεξίας βρίσκονται στο χωριό και μεγαλώνουν χωρίς αυτούς, με τη βοήθεια συγγενών.
«Είμαστε σε τραγική κατάσταση, αλλά η Αλεξία είναι δυνατή. Έχει περάσει τόσα πολλά, αλλά συνεχίζει να παλεύει και μας δίνει κι εμάς δύναμη για να συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζί της», πρόσθεσε.
Όσο για τον άνθρωπο που παραλίγο να τους στερήσει το κορίτσι τους, ο κ. Λουκάς όταν αναφέρεται σε αυτόν ταράζεται.
«Δεν έχει ζητήσει μια συγγνώμη, δεν έχει ενδιαφερθεί να βοηθήσει το παιδί. Μας πρόσφερε να μας δίνει 800 ευρώ μηνιαίως, ένα αστείο ποσό και από τότε έχει εξαφανιστεί. Θα πάρει όμως αυτό που του αξίζει από τη δικαιοσύνη», τόνισε.
Το χρονικό του τραγικού περιστατικού
Ήταν ανήμερα του Πάσχα πέρσι, όταν την ώρα που η Αλεξία έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές, τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι.
Δράστης ήταν ένας άνδρας, ο οποίος έριχνε μπαλοθιές στον αέρα από σπίτι που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση με το σπίτι του παιδιού. Μία από αυτές τραυμάτισε σοβαρά το οχτάχρονο κοριτσάκι που από εκείνη τη στιγμή δίνει αγώνα για τη ζωή της. Το παιδί νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού» μετά από χειρουργική επέμβαση, στην οποία οι γιατροί κατάφεραν να της βγάλουν τη σφαίρα από το κεφάλι της.
Όλη η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της οικογένειάς της. Άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας ένωσαν τις προσευχές τους για το κορίτσι αυτό, που τελικά κατάφερε να παραμείνει ζωντανό.
Σε αυτή την αγάπη και την αλληλεγγύη στηρίζεται για μια ακόμα φορά ο κύριος Λουκάς και η οικογένειά του, για να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα πως θα καταφέρει να δει ξανά την Αλεξία του όρθια, γελαστή και υγιή.
star

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου