Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οι ‘δικαστές’ του Facebook και οι “κακοί γονείς” – Η αλήθεια για το παιδάκι στο Αντίριο

Χρήστες των social media έσπευσαν να “καταδικάσουν” τους γονείς του κοριτσιού που παρασύρθηκε από ρεύματα με το φουσκωτό του ανοιχτά του Αντιρρίου

Το πραγματικό γεγονός, τους διαψεύδει.

Συζήτηση, προβληματισμό αλλά και καταιγισμό αρνητικών σχολίων για τα πώς και τα γιατί έφερε το περιστατικό που συντελέστηκε το πρωί της Δευτέρας στην παραλία Αντιρρίου, όταν ένα κοριτσάκι 3 ετών παρασύρθηκε με το φουσκωτό του από ρεύματα ανοιχτά της θάλασσας, για να διασωθεί τελικά από ferry boat.

Τα βίντεο που ανέβηκαν στα social media, αυτομάτως “ντύθηκαν” με σωρεία σχολίων που έσπευσαν να “στολίσουν” τους γονείς του παιδιού, κατηγορώντας τους για εγκατάλειψη, άγνοια, αδιαφορία και με το τελικό πόρισμα, ή πιο σωστά, την ετυμηγορία να τους “καταδικάζει” σε αφορισμούς και ορισμούς “κακών γονέων”.

Η αλήθεια για τα αίτια του συμβάντος, την οποία έφερε στη δημοσιότητα το npress.gr, διαψεύδει όσους βιάστηκαν να κατηγορήσουν τους γονείς του παιδιού ακόμη και με αισχρούς, ακραίους χαρακτηρισμούς που τους έχριζαν ως παράδειγμα προς αποφυγή. Παράλληλα επιβεβαιώνει, για πολλοστή φορά, πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η ελλιπής κρίση, το μηδενικό φιλτράρισμα και η ανέξοδη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν μάλιστα γίνεται χωρίς στοιχειώδη πληροφόρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του npress, λοιπόν, και βάσει όσων υποστήριξε μάρτυρας που είδε με τα μάτια του το περιστατικό, οι γονείς δεν άφησαν καθόλου το παιδί τους από τα μάτια τους. Ο πατέρας έπαιζε με την κόρη του και το φουσκωτό στο οποίο η ίδια βρισκόταν στη θάλασσα, όταν η αλλαγή των ανέμων και τα ρεύματα την πήραν από τα χέρια του. Μάλιστα, αρκετοί προσπάθησαν να πιάσουν το φουσκωτό για να μην αφήσουν το τριών ετών κοριτσάκι να απομακρυνθεί, ωστόσο φαίνεται πως φοβήθηκαν ότι το φουσκωτό θα αναποδογυρίσει, ενώ όσοι έτρεξαν στη συνέχεια να βοηθήσουν δεν μπόρεσαν να το φτάσουν, αφού το φουσκωτό κατευθυνόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση με ταχύτητα από τον δυνατό αέρα.

Οι γονείς του παιδιού ειδοποίησαν αμέσως το λιμενικό για να ακολουθήσει η διάσωση, με τον πατέρα την ίδια ώρα να έχει υποστεί σοκ. Μάλιστα, ψυχολόγος βρέθηκε στο σημείο και συμβούλεψε τους γονείς να πάνε ξανά το παιδί στη θάλασσα ώστε να ξεχάσουν το ατυχές συμβάν, όπως και έγινε, με το κοριτσάκι να επιστρέφει και να παίζει ανέμελο στην παραλία.

news247

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου