Thursday, 28 March, 2024

Οι μέτοχοι βγάζουν το Mega από την πρίζα

Την ώρα που ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του στη Μεσογείων, και συγκεκριμένα στις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Mega, επιχειρώντας να μεταφέρει ένα κλίμα αισιοδοξίας, από το Μέγαρο Μαξίμου το μήνυμα που εκπέμπεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι σαφές:

«Το Mega δεν σώζεται πλέον. Κι αυτοί που το βγάζουν από την πρίζα δεν είμαστε εμείς, αλλά κατά κύριο λόγο οι μέτοχοί του». Τα ταμεία του καναλιού παραμένουν άδεια και οι εργαζόμενοι κλείνουν πλέον δύο μήνες απλήρωτοι, με αποτέλεσμα ορισμένοι να βρίσκονται σε δραματική κατάσταση και να βοηθούνται από συναδέλφους τους. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιχείρησαν να δοκιμάσουν να ζητήσουν την απόλυσή τους από το κανάλι, παίρνοντας μέρος έστω της αποζημίωσής τους, ωστόσο οι αρμόδιοι δεν ήταν σε θέση να τους διαβεβαιώσουν ότι μπορούν να πάρουν έστω και ένα ευρώ.

Η νέα κρίσιμη ημερομηνία που αναμένουν οι ρεπόρτερ του καναλιού είναι η 18η Μαΐου, ενώ η εντονότατη πλέον φημολογία στον τομέα των ειδήσεων είναι πως το κανάλι κατευθύνεται με ρυθμούς «εξπρές» προς τις τράπεζες, στις οποίες έχει οφειλές εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται. Η χειρότερη δε από τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες είναι ότι οι μοναδικοί από τους μετόχους στους οποίους είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους οι 550 εργαζόμενοι, δηλαδή ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο γιος του, Τζίγγερ, που ασχολούνται -όσο ασχολούνται- με το θέμα του καναλιού, δείχνουν να εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια και να στρέφουν όλο το ενδιαφέρον τους στην αδειοδότηση του Star, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει ιδιαίτερα θετική πορεία, ειδικότερα στον τομέα των ειδήσεων.

Το κλίμα

Ενδεικτικό του «πένθιμου» κλίματος που επικρατεί στον ειδησεογραφικό τομέα του σταθμού ήταν το ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκαν κυλιόμενες στάσεις εργασίας, δεν ήταν παρόντες ούτε ο διευθυντής ειδήσεων, Μανώλης Καψής, ούτε ο Γιάννης Πρετεντέρης, που το τελευταίο διάστημα συμμετείχε και μάλιστα τοποθετείτο δημοσίως, αλλά -κυρίως- ούτε η Ολγα Τρέμη, που όλη αυτή την περίοδο έχει σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο. Προφανώς απογοητευμένη και αυτή από την εξέλιξη των πραγμάτων, αποφάσισε -στην παρούσα φάση- να μην εμπλακεί άλλο και να περιμένει τις εξελίξεις. Αλλωστε, πληροφορίες του «S» αναφέρουν πως η γνωστή δημοσιογράφος έχει κάνει ήδη αίτηση συνταξιοδότησης και το αν θα προχωρήσει μέχρι τέλους στη διαδικασία αυτή θα εξαρτηθεί από την επιβίωση ή μη του Mega, αλλά και από τους ανθρώπους που -σε περίπτωση που συμβεί το… θαύμα- θα κληθούν να το διοικήσουν.

Οι εντάσεις δεν λείπουν μεταξύ των δημοσιογράφων, αν και έχουν μειωθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση ένας πολιτικός συντάκτης (ο Χρήστος Τσιγουρής, ο οποίος καλύπτει το κυβερνητικό ρεπορτάζ και έχει πολύ καλές σχέσεις με το Μαξίμου) πρότεινε να ανασταλούν οι κυλιόμενες κινητοποιήσεις έως τη Δευτέρα 16 Μαΐου – πρόταση πάντως που, πέραν του Ιορδάνη Χασαπόπουλου, στηρίχθηκε μόλις από τρεις-τέσσερις δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα να απορριφθεί… μετ’ επαίνων.

Τέλος, ο Μανώλης Καψής, εκτός από την απουσία του από την τελευταία συνέλευση, περνά την περισσότερη ώρα κλεισμένος στο γραφείο του και δεν βλέπει πολλούς συντάκτες, διότι δεν έχει να δώσει απαντήσεις. Ένα επιπλέον πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στα λεγόμενα «ενοικιαζόμενα» συνεργεία του Mega, που είναι απλήρωτα.

Όμως και η Digea έστειλε το δικό της τελεσίγραφο καθώς το κανάλι δεν έχει πληρώσει την εταιρεία – πάροχο του ψηφιακού σήματος τους τελευταίους έξι μήνες. Ήδη το σήμα του MEGA άρχισε να «θολώνει», να χάνει την ψηφιακή του ποιότητα, μέχρι σταδιακά να σβήσει τελείως…

Οι μέτοχοι βγάζουν το Mega από την πρίζα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου