Thursday, 25 April, 2024

Οι «μπύρες» ήταν κωδικός μίζας σε κρατικό νοσοκομείο

«Θα μου δώσεις 500 ευρώ με κωδικό «πέντε μπύρες» προκειμένου να οδηγηθεί ο τραυματίας συγγενής σου, με γοργές διαδικασίες σε κέντρο αποκατάστασης».
Αυτή φέρεται να ήταν η παράνομη απαίτηση 55χρονης υψηλόβαθμης διοικητικής υπαλλήλου στο νοσοκομείο του Κιλκίς, η οποία συνελήφθη, προ ολίγων ωρών, από αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Η σύλληψή της υπήρξε μετά από καταγγελία ενός 40χρονου συγγενούς νοσηλευόμενου στο νοσοκομείο ο οποίος επιζητούσε να υπάρχει παράταση της νοσηλείας του στην Ορθοπεδική Κλινική αλλά και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης (ΣΣ όπου μεγάλο μέρος των νοσηλίων καταβάλλεται από το ελληνικό δημόσιο).
Η διοικητικός υπάλληλος που ήταν γνωστή του 40χρονου του ζήτησε -με επίκληση παρέμβασης σε ιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής- αρχικά 200 ευρώ για την παράταση της παραμονής στο νοσοκομείο και στην συνέχεια άλλα 500 ευρώ για την έγκριση νοσηλείας στο ιδιωτικό κέντρο.
Ομως τότε υπήρξε παρεμβαση της ΕΛ.ΑΣ που ερευνά αν η εν λόγω διοικητική υπάλληλος είχε κι άλλους συνεργούς στο νοσοκομείο.
Το Βήμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου