Friday, 29 March, 2024

Οι First Responders της Κασσάνδρας έσωσαν γυναίκα, που έπεσε σε κώμα, από τσίμπημα σφήκας

Η ζωή 55χρονης κινδύνευε σοβαρά από τσίμπημα σφήκας!

Οι First Responders της Κασσάνδρας σήμερα είχαν πολύ σκληρή μέρα!

Λίγες ώρες μετά την αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής ενός 49χρονου στο Πευκοχώρι, ο ίδιος ιδιώτης γιατρός έτρεξε να βοηθήσει μια γυναίκα σε κωματώδη κατάσταση, μετά το τσίμπημα σφήκας. Η γυναίκα παρόλο που δήλωσε αρχικά πως δεν είναι αλλεργική, σύντομα άρχισε να ιδρώνει, να ζαλίζεται, μέχρι που έχασε τελικά τις αισθήσεις της στην Αγία Παρασκευή Χαλκιδικής (σε ταβέρνα).

Άμεσα κλήθηκε το 166, οι κοντινότεροι πιστοποιημένοι First Responders και ο ιδιώτης ιατρός Κωνσταντίνος Λαζαρίδης. Η γυναίκα βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση, με υποξία (κορεσμός Οξυγόνου κάτω από 85%) και υπόταση (Συστολική Αρτηριακή Πίεση κάτω από 70mm/Hg). Αυτό ΔΕΝ είναι αλλεργική αντίδραση (ερεθισμός του δέρματος), αλλά μια θανατηφόρα κατάσταση που ονομάζεται ΑΝΑΦΥΛΑΞΙΑ, η οποία σκοτώνει τον οποιονδήποτε μέσα σε 30 λεπτά από την ώρα του τσιμπήματος.

Το μοναδικό φάρμακο που αντιμετωπίζει τον θάνατο είναι η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗΣ ΕΝΔΟΜΥΙΚΩΣ! Αυτό έκανε ο καλός μας γιατρός, παράλληλα με την χορήγηση οξυγόνου, βλέποντας με ικανοποίηση την ασθενή να ανακτά σιγά σιγά τις αισθήσεις της. Με καλύτερη Αρτηριακή Πίεση και με την συνεχή χορήγηση οξυγόνου, οδηγήθηκε ζωντανή στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας (Κασσάνδρειας), οι οποίοι επαγγελματίες υγείας σταθεροποίησαν τελικώς την γυναίκα από τη Σερβία.

Τον κ. Λαζαρίδη στήριξαν οι First Responders της ΕΟΔ Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας , Δημήτρης, Στράτος, Μιχάλης και Ευρυσθένης, αλλά και άλλοι μέσω τηλεφώνου!

Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους για το καλό παράδειγμα που δίνουν στα παιδιά μας.

Αντίστοιχες ομάδες εκπαιδευτών και First Responders θα αναπτυχθούν σε πανελλήνια εμβέλεια άμεσα από το KIDS SAVE LIVES με σκοπό να κερδίζουν πολύτιμο χρόνο εις όφελος των θυμάτων, μετά την πρόσφατη στήριξη του Υπουργού Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με εξοπλισμό. Στην Κασσάνδρα είμαστε μαζί, μια γροθιά, βοηθώντας σε κάθε επείγον περιστατικό με γνώσεις και το app iSAVElives ως μέσο άμεσης ενημέρωσης!

Εμείς θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, με έντονο το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, ενώνοντας την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ζήτησε μας να σε εκπαιδεύσουμε δωρεάν να σώζεις ζωές: https://kidssavelives.gr/ekpaideusi/

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου