Thursday, 28 March, 2024

Ομολόγησε ο ένας από τους δύο για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Ο Έλληνας που εμπλέκεται στο έγκλημα με θύμα τη φοιτήτρια δεν έχει ομολογήσει – Και οι δύο οδηγούνται στον Εισαγγελέα Ρόδου όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες
Λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 19χρονος Αλέξανδρος με καταγωγή από την Αλβανία, «έσπασε» στις επίμονες και επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις των ανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος στη Ρόδο και ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Την ίδια στιγμή ο 21χρονος Έλληνας αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι», αφού μέχρι αυτή την ώρα οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν την ομολογία του σχετικά με τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο. Και οι δύο πάντως οδηγούνται στον Εισαγγελέα Ρόδου όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας, γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας στους Πεύκους στη Λίνδο (οι γονείς του δραστηριοποιούνται στον τουρισμό), δεν έχει ομολογήσει, ενώ ρίχνει ευθύνες σχετικά με την εξαφάνιση της κοπέλας στον αλβανικής καταγωγής φίλο του, με τον οποίο φαίνεται πως είχαν βρεθεί μαζί με την κοπέλα στο σπίτι του Έλληνα στη Λίνδο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι αρχές έφθασαν στα ίχνη των δυο όταν βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος «συνέλαβε» ένα λευκό βανάκι, το οποίο ανήκει στον πατέρα του Έλληνα να βρίσκεται καθοδόν από σημείο κοντά στο σπίτι της άτυχης 21χρονης με επιβάτες την κοπέλα και τον Έλληνα.
Από εκείνο το σημείο και όταν βρέθηκε και το πτώμα της 21χρονης Ελένης ξεκίνησαν οι έρευνες που κατέληξαν στην προσαγωγή των δυο ατόμων, ενώ το κατώφλι των αρχών πέρασε και ο πατέρας του Έλληνα.
Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πατέρας της άτυχης Ελένης μίιλώντας στο protothema.gr αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης ότι «έκλεισε το ζήτημα». Ο κ. Τοπαλούδης ευχαρίστησε τους λιμενικούς γιατί εξιχνίασαν το έγκλημα «πριν την κηδεία του παιδιού μου» καθώς το μεσημέρι ο ίδιος και η σύζυγός του θα αναχωρήσουν από τη Ρόδο με τη σορό της κόρης τους.
«Θα είναι πιο ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αύριο τη κόρη μου, τώρα που ομολόγησε ο ένας δράστης και προχωράει η υπόθεση. Ήξερα από τις Λιμενικές Αρχές ότι υπήρχε κινητικότητα και συγκεκριμένα σε κάποια πρόσωπα. Μίλησα χτες το βράδυ με τον υπολιμενάρχη και μου είπε: ”κ. Ιωάννη είμαστε σε καλό δρόμο” και πράγματι στις δυο παρά τέταρτο τα ξημερώματα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ομολόγησε ο ένας κι ότι το συμβάν έγινε στο σπίτι ενός εκ των δυο στη Λίνδο. Το σπίτι ανήκει σε Ροδίτη. Άφησαν φρουρά εκεί γιατί σίγουρα θα βρουν κι άλλα στοιχεία. Σήμερα θα πάρουμε το φέρετρο από τη Ρόδο και θα πάμε στο Διδυμότειχο για να κηδέψουμε το κοριτσάκι μας», είπε στο protothema.gr ο πατέρας.
Όπως γράφει η Δημοκρατική της Ρόδου φέρεται να προκύπτει ότι οι δύο άνδρες πρότειναν στην φοιτήτρια, να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός, ωστόσο φαίνεται ότι η 21χρονη δεν συμφώνησε και ξέσπασε καβγάς.
Στη συνέχεια, ο Αλβανός φέρεται να κατάφερε χτυπήματα στην νεαρή γυναίκα, χτυπώντας την με σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι και να την έπιασε από το λαιμό.
Η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της από τραύμα στο κεφάλι και τότε οι δύο φερόμενοι ως δράστες του εγκλήματος, αποφάσισαν να «ξεφορτωθούν» την άτυχη φοιτήτρια, την οποία μετέφεραν με ένα φορτηγάκι στην δύσβατη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους, πετώντας την στη θάλασσα από μεγάλο ύψος, όπου και βρέθηκε το πτώμα της, το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.
Πληροφορίες της ΕΡΤ λένε ότι ενδεχομένως η κοπέλα να ήταν ακόμη ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα.
Η άτυχη φοιτήτρια έπεσε αναίσθητη και τότε οι δύο νεαροί -άγνωστο για την ώρα αν την θεώρησαν νεκρή ή αντιλήφθηκαν ότι ζούσε αλλά ήταν λιπόθυμη- την έβαλαν στο βαν του ενός και την πέταξαν από ύψος τουλάχιστον 10 μέτρων σε μέρος της παραλίας όπου δεν υπάρχει πρόσβαση από την ξηρά.
Χθες το απόγευμα και ο πατέρας, της φοιτήτριας, πέρασε τη πόρτα του Λιμεναρχείου καθώς είχε ζητήσει να βρεθεί στο σημείο που εντοπίστηκε το παιδί του δολοφονημένο.
Λίγο νωρίτερα είχε πάει από το σπίτι του παιδιού το και είχε μαζέψει όλα της τα πράγματα. Σήμερα το πρωί μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξήγησε πώς τον ενημέρωσαν ότι τα δύο αγόρια που εξετάζουν ομολόγησαν το άγριο έγκλημα.
Μιλώντας αργότερα στον ΑΝΤ1 ο πατέρας είπε ότι η κόρη του γνώριζε τον έναν από τους δύο.

Το χρονικό της υπόθεσης
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στις 28 Νοεμβρίου. Εκείνο το πρωί στις 08.45 το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το λιμενικό κλιμάκιο Λίνδου για την ύπαρξη της σορού στην περιοχή.
Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 25 – 35 ετών, ύψους 1.75 μέτρων, με κανονική σωματική διάπλαση, μαύρα μαλλιά που φέρει ένα τατουάζ «τριαντάφυλλο» χρώματος μαύρου και κόκκινου, μεγέθους 20 εκατοστών στην γάμπα του δεξιού της ποδιού.
Έφερε εκδορές και εκχυμώσεις στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματος της.
Από τις έρευνες που έγιναν στην ξηρά δεν είχαν βρεθεί ρούχα ή άλλα αντικείμενα ενώ από τις έρευνες πέριξ της περιοχής που βρέθηκε το πτώμα, όπου υπάρχουν κυρίως εξοχικές κατοικίες, κανείς δεν είδε ή άκουσε κάτι, που θα μπορούσε να διαφωτίσει τις έρευνες.
Το πτώμα της βρέθηκε γυμνό, φορώντας λυμένο έναν μοβ στηθόδεσμο, δεν προέκυψαν , τουλάχιστον αρχικά, ίχνη βιασμού.
Τις επόμενες μέρες ο πατέρας αναγνώρισε το πτώμα της κόρης και οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις για ατύχημα ή αυτοχειρία. Αυτό προκύπτει και από την ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές του νησιού.
Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, ενώ συγγενείς της πήγαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα.
Οι Αρχές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη διαλεύκανση της υπόθεσης και φτάσαμε στις σημερινές εξελίξεις με τα δύο άτομα και την ομολογία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου