Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ομόφωνα αθώα, μητέρα 3 παιδιών που σκότωσε προμηθευτή ναρκωτικών…

Τοξικομανής σκότωσε τον προμηθευτή της επάνω σε συμπλοκή και αθωώθηκε!
Μια σπάνια δικαστική απόφαση εξέδωσε χθες το μικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης απαλλάσσοντας ομόφωνα 51χρονη μητέρα τριών παιδιών για τη δολοφονία του ανθρώπου που την τροφοδοτούσε με ναρκωτικά, κρίνοντας ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.
Η γυναίκα, που συμμετέχει πλέον σε πρόγραμμα απεξάρτησης με μεθαδόνη στον ΟΚΑΝΑ, κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης εφόσον δεν αναγνωριστεί από το δικαστήριο κανένα ελαφρυντικό.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, το δικαστήριο, στη σύνθεση του οποίου συμμετέχουν τακτικοί δικαστές και ένορκοι, έκρινε ότι η γυναίκα προστάτευε τη ζωή της από βέβαιο θάνατο.
Η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2012 στην Aνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Εκεί, η 51χρονη γυναίκα έκανε χρήση ναρκωτικών μαζί με τον 45χρονο προμηθευτή της σε διαμέρισμα που της είχε παραχωρήσει γνωστός της. Σύμφωνα με την ίδια, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση… βαριάς ντόπας, εκείνος άρχισε να έχει παραισθήσεις νομίζοντας ότι η 51χρονη κάλεσε την αστυνομία.
Ετσι, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και της επιτέθηκε. Στη διάρκεια της συμπλοκής τής κατάφερε οκτώ μαχαιριές σε διαφορά σημεία του σώματος, όταν εκείνη μπόρεσε ν’ αρπάξει ένα άλλο μαχαίρι. Τον χτύπησε με αυτό στην τραχηλική χώρα, αφήνοντάς τον νεκρό σε λίμνη αίματος. Απολογούμενη στο δικαστήριο η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι ο 45χρονος θα τη σκότωνε, διότι ήταν εκτός εαυτού από τη χρήση κοκαΐνης.
Απευθυνόμενη στους δικαστές έτρεμε καθώς έφερνε στο μυαλό της τις σκηνές που έζησε. Οπως είπε, σήμερα εργάζεται και προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, έχοντας στο πλευρό της τις τρεις κόρες της που τη στηρίζουν.
Σύμφωνα με το άρθρο 22 παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.

efsyn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου