Saturday, 20 April, 2024

Οργή Ποντίων για τις δηλώσεις Φίλη

Χαρακτηρίζουν τον υπουργό Παιδείας ως «αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας»

Παμποντιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, μετά τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για την Γενοκτονία.
Εκατοντάδες Πόντιοι βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι στο Σύνταγμα, και με πανό και συνθήματα αποδοκιμάζουν έντονα τον υπουργό Παιδείας. Οι Πόντιοι και η Παμποντιακή Ομοσπονδία ζητούν επίσημη απάντηση από την Κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε ο κ.Φίλης και ειδικά ενόψει του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία το προσεχές διάστημα.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκονται και αρκετοί βουλευτές όπως οι Μιχελογιαννάκης, Νικολόπουλος και η Αννα Καραμανλή, ενώ το κέντρο παραμένει αυτή την ώρα κλειστό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει  εξής:

Τα χτυπήματα που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός από την Κυβέρνηση είναι διαδοχικά και ουσιαστικά.

1 Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας, τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο.

2 Η αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, λογοκρίνει την παιδεία παραχαράσσοντας το μέλλον μας.

3 Κορωνίδα στις προσβολές, αποτελεί η πρόσφατη ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.
Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια. Επειδή, η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. Επειδή, οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς. Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας καλεί όλους την Πέμπτη 05/11/2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Συντάγματος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.
Καλούμε τα σωματεία όπως ενημερώσουν τα μέλη τους για την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία ανέφερε:

Με λύπη παρακολουθούμε την επανάληψη των δηλώσεων του – υπουργού τώρα πια- κ. Φίλη ως αρνητή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού σε επιστημονικό επίπεδο και όχι σε κρατικό όπως ισχυρίζεται.

Μας δημιουργούνται μια σειρά από ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις του κ. Φίλη.
1 Σε ποια επιστημονικά τεκμήρια στηρίζει την άποψή του; Γνωρίζει την απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη των Γενοκτονιών που το 2007 αναγνώρισαν τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, των Ελλήνων της Ανατολής  και των Αρμενίων;
2 Γνωρίζει ότι εκατοντάδες τεκμήρια ανασύρθηκαν από τα αρχεία των ξένων πρεσβειών (Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α. κλπ.), από έγκριτους Έλληνες επιστήμονες (Ενεπεκίδης, Φωτιάδης, Τσιρκινίδης  κ.ά.) και συνηγορούν στην τέλεση γενοκτονίας; Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε), εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Ποντιακό Ελληνισμό, υπηρετώντας την ειρήνη και τη συνεργασία με όλους, πρωτίστως όμως την αλήθεια, δεν πρόκειται να ανεχθεί παραχάραξη της ιστορίας από κανέναν όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Δεν πρόκειται να προδώσει τις θυσίες των προγόνων μας ούτε τους αγώνες των οργάνων του ποντιακού χώρου όλες αυτές τις δεκαετίες.

Διακηρύσσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για ικανοποίηση των δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού, παραμερίζοντας όλους τους τυχάρπαστους όψιμους ψευτοεπιστήμονες, αλλά και όσους εκόντες – άκοντες παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας. Ο Οικουμενικός Ποντιακός Ελληνισμός είναι σε εγρήγορση και έτοιμος να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα την παραίτηση του κ. Φίλη εφόσον δεν ανασκευάσει τις ανιστόρητες απόψεις του για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής.

*Χθες, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε την  παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με αφορμή τις δηλώσεις του για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Οργή Ποντίων για τις δηλώσεις Φίλη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου