Saturday, 20 April, 2024

Οριακά εντός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Δριμεία επίθεση του Πάνου Καμμένου στις εταιρείες δημοσκοπήσεων

Οριακά εντός Βουλής, αλλά με απώλειες, βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα τουλάχιστον με τα πρώτα exit poll που δίνουν στο κόμμα από 3 έως 4%. Το exit poll του ΣΚΑΙ από την άλλη δίνει στους ΑΝ.ΕΛ. 2,5 με 4%, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μπουν στη Βουλή.

Αν και οι δημοσκοπήσεις άφηναν εκτός Βουλής τους ΑΝ.ΕΛ., το κόμμα φαίνεται πως μάλλον θα βρεθεί και στην επόμενη Βουλή, έστω και ως ουραγός, καθώς στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε λάβει 4,75%.

Οι απώλειες που καταγράφει το κόμμα του κ. Καμμένου επιβεβαιώνουν (αν και με αστερίσκο) την «παράδοση» των τελευταίων χρόνων που θέλει τα μικρότερα κόμματα που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας, να βλέπουν τα ποσοστά τους να κατακρημνίζονται στις μετέπειτα εκλογικές αναμετρήσεις.

Τέτοια παραδείγματα ήταν το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη που μετά τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου έμεινε εκτός Βουλής, αλλά και η ΔΗΜΑΡ με τον Φώτη Κουβέλη επικεφαλής που είχε ανάλογη πορεία. Αξιοσημείωτο είναι βέβαια ότι τόσο το ΛΑΟΣ, όσο και η ΔΗΜΑΡ εγκατέλειψαν τη συγκυβέρνηση που συμμετείχαν πριν τις εκλογές, σε αντίθεση με τους ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι στήριξαν μέχρι τέλους και συνέχισαν να υπερασπίζονται τις επιλογές τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ωστόσο, αν και με μειωμένα ποσοστά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται πως σε αντίθεση με ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ θα βρίσκονται στην επόμενη βουλής.

Βέβαιος για το γεγονός αυτό εμφανιζόταν και ο κ. Καμμένος, ο οποίος επέμενε να επιτίθεται στις εταιρείες δημοσκοπήσεων που έδειχναν εκτός βουλής το κόμμα του, κατά την προεκλογική περίοδο. Ο ίδιος μάλιστα, δύο ώρες πριν το κλείσιμο της κάλπης, είχε κάνει λόγο μέσω Twitter για «διαφορά του 6%». Δρίμεια επίθεση εξαπέλυσε και μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit poll, κάνοντας λόγο για «πρόστυχο πόλεμο» που δέχτηκε το κόμμα του.

kammenos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου