Thursday, 28 March, 2024

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο ΕΚΑΒ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους.
Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ τα ζητήματα, που παραμένουν σε εκκρεμότητα από την κεντρική διοίκηση και δυσχεραίνουν το έργο τους, ενώ επισκέφτηκε το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ και επιθεώρησε το στόλο των ασθενοφόρων.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή της στο έργο του ΕΚΑΒ. Όλα αυτά τα χρόνια η διοίκησή μας ήταν και θα παραμείνει αρωγός και συμπαραστάτης των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Γι’ αυτό άλλωστε επενδύσαμε στην ενίσχυση του απαρχαιωμένου στόλου των ασθενοφόρων παρέχοντας 15 νέα οχήματα, πλήρως εξοπλισμένα, διαθέτοντας τους απαραίτητους ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις δομές υγείας και ειδικά τις δομές εκείνες που είναι κρίσιμες για την προνοσοκομειακή φροντίδα, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου των τραυματιοφορέων, των διασωστών και των άλλων ειδικοτήτων του ΕΚΑΒ, όσο όμως και τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Στην Πυροσβεστική, ο κ. Τζιτζικώστας επιθεώρησε τα νέα οχήματα που προμηθεύτηκε το Σώμα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκε το κέντρο επιχειρήσεων και συζήτησε με τους επικεφαλής και πυροσβέστες για τα θέματα της υπηρεσίας, καθώς ήδη άρχισε η φετινή αντιπυρική περίοδος.


«Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουμε στενή συνεργασία και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, όπως και άλλες υπηρεσίες είναι σε απόλυτο συντονισμό, τόσο σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, όσο και πλημμυρικών φαινομένων. Παρά το μειωμένο προσωπικό, οι πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν αποδείξει ότι επιτελούν με αυταπάρνηση το έργο τους. Ως ελάχιστη αναγνώριση στις θυσίες που κάνουν ενισχύσαμε αποτελεσματικά τα μέσα και τον εξοπλισμό τους διασφαλίζοντας σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και για ατομικό εξοπλισμό προστασίας τους και διασωστικά μέσα», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου