Saturday, 20 April, 2024

Ο δημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι είναι ακόμα αντιπολίτευση και καταδικάζει την αστυνομική βία στις σημερινές διαδηλώσεις!

Τη στάση της Αστυνομίας στη σημερινή διαδήλωση ενάντια στο ασφαλιστικό καταδικάζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πήραν εντολές! Μόνοι τους πλάκωσαν κόσμο και έριξαν δακρυγόνα…

«Ο  ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και  στελεχών της ΛΑΕ. Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  να διεξαγάγει  εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Στη δήλωση της αναφέρει:

«Η σημερινή συγκέντρωση στη Βουλή εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού-φορολογικού στιγματίστηκε από τη χρήση δακρυγόνων και χρησιμοποίησης γκλομπ ως απάντηση στη ρίψη βομβών μολότοφ από μερίδα διαδηλωτών. Για ακόμα μια φορά, θύματα αυτής της κατάστασης βρέθηκαν όλοι εκείνοι οι οποίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση με στόχο την εκδήλωση της διαφωνίας τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται ολοένα και πιο φανερό πως ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Κάθε μέρα που περνάει κατανοούμε πως αυτή η ελληνική αστυνομία ακόμη και αν υπάρχει η πολιτική βούληση δεν αρκεί ώστε να απαλλαγεί από τη χρόνια έχθρα προς την κοινωνία και τους αγώνες της. Καλούμε τη κυβέρνηση άμεσα να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να μπει ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση που μας προσβάλλει όλους μας και δεν τιμά σίγουρα ούτε την ίδια».

Τραυματισμό στελεχών της από τα ΜΑΤ καταγγέλλει η ΛΑΕ

Τον τραυματισμό του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ Σόφης Παπαδόγιαννη και του στελέχους του κόμματος Βασίλη Μακρίδη από τα ΜΑΤ στο συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό, καταγγέλλει η ΛΑΕ.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε εξέδωσε την παρακάτω δήλωση:

H παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα, τρομοκρατημένη από την οργισμένη ειρηνική κοσμοπλημμύρα του Συντάγματος, εξαπέλυσε τα ΜΑΤ σε μια πρωτοφανή σε βαρβαρότητα τρομοκρατική επιχείρηση βίας και αίματος ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο  στο ΚΑΤ. Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ. Τραυμάτισαν, ακόμα, με εγκαύματα δυο νέους της ΛΑ.Ε και πολλούς/ες άλλους/ες πολίτες αγωνιστές/τριες. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της βίας, η οποία επαναφέρει σκοτεινές εποχές και ζητάμε την άμεση παραίτηση της και την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος. Οι μέρες της κυβέρνησης των ΜΑΤ, της βίας και της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι μετρημένες, όπως είναι λίγα τα ψωμιά και του μνημονιακού μπλοκ.

Επεισόδια και προσαγωγές

Πάντως, μέχρι και αυτή την ώρα, όπως και χθες, σημειώνονται επεισόδια. Μολότοφ, φωτιές, προσαγωγές. Εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα και στα Εξάρχεια. Οι έξι προσαγωγές έγιναν από την περιοχή των Εξαρχείων, ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλατεία Συντάγματος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου