Thursday, 25 April, 2024

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος τίμησε τον αγώνα της ΕΟΚΑ

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.) «Ελληνοκρατείν» για μία ακόμη χρονιά, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 66 ετών

από την έναρξη του εθνικο-απελευθεριωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο μας (1 Απριλίου 1955) απέτισε τον οφειλόμενο φόρο τιμής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Όρος Μαυροβούνι παρά το Ναύδριον (εξωκλήσι) του Προφήτη Ηλία.στον Νομό Λαρίσης την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 αργά το πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία. Η επιλογή της ορεινής τοποθεσίας είχε συμβολικό χαρακτήρα, αφού έτσι, στα απάτητα βουνά, βρήκαν καταφύγιο ο Αρχηγός Γεώργιος Γρίβας, ο θρυλικός Διγενής και τα παλληκάρια του, για να ταπεινώσουν τους κοντοσώβρακους αποικιοκράτες Εγγλέζους και τους Τούρκους πληρωμένους συνεργάτες τους (ΤΜΤ).


Η εκδήλωση ξεκίνησε με επίκαιρη ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Αστερίου Χάμου, ο οποίος αναφέρθηκε στον προετοιμασία και τον καθ’ αυτόν Αγώνα της Εθνικής Οργανώσεως Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) και στον αείμνηστο Γεώργιο Γρίβα-Διγενή, το άξιο τέκνο της Πατρίδος, τον πρώτο διδάξαντα το αντάρτικο πόλεων στην νεώτερη ελληνική ιστορία, τον οποίο εθαύμασαν και αντέγραψαν ακόμα και οι Ιρλανδοί πατριώτες του IRA. Σημειωτέον ότι η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την δαπάναις του Συνδέσμου φιλοτεχνηθείσα μαρμάρινη προτομή του Διγενή, την μοναδική στον ελλαδικό χώρο. Κάποιοι μητραλοίες κομμουνιστές, ανάξιοι να λέγονται Έλληνες, συκοφαντούν την προτέρα ηρωική δράση του κατά των κατακτητών Γερμανών στην κατεχόμενη Αθήνα (1941-1944) και προσπαθούν να αποδομήσουν το μεγαλείο και την δόξα του Αγώνος της ΕΟΚΑ (1955-1959) για αυτοδιάθεση, ελευθερία και πάνω από όλα Ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Ο Αγώνας αυτός θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία και οι Έλληνες μαθητές, Ελλαδίτες και Κύπριοι, να έχουν πρότυπα τ’ αμούστακα παιδιά που έδωσαν την ζωή τους για την λευτεριά της Κύπρου μας, με προσευχές στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και τον Εθνικό Ύμνο μέχρι τελευταίας πνοής, πριν ξεψυχήσουν ή πριν απαγχονιστούν από τους δημίους της πάλαι ποτέ Βρεταννικής Αυτοκρατορίας, η οποία αμαυρώθηκε, εξευτελίστηκε και ατιμάστηκε αιωνίως για τα αίσχη της στην Κύπρο ως κράτος βαρβάρων, βασανιστών και δολοφόνων ακόμη και ανηλίκων ανθρώπων, που το μόνο έγκλημά τους ήταν πως ήθελαν να ζήσουν ελεύθεροι. Οι μαρξιστές και φιλελέδες εκπαιδευτικοί, αν είχαν ίχνος αξιοπρέπειας, θα έπρεπε να εντρυφούν και να διδάσκουν την ζωή, την δράση ευκλεών παληκαριών όπως ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης και ο Ιάκωβος Πατάτσος, των παιδιών των Κατηχητικών της ΟΧΕΝ και του παπα-Σταύρου Παπαγαθαγγέλου και να μιμούνται το παράδειγμα ηρωικών καθηγητριών-διδασκαλισσών, όπως η επί 3 δεκαετίες εγκλωβισμένη και ανθισταμένη Ελένη Φωκά.


Ο αγώνας της ΕΟΚΑ είναι πάντοτε επίκαιρος προσέθεσε με νόημα ο πρόεδρος του Π.Ε.Σ., και συνόδευσε την ανάλυσή του με την ευχή να ξαναβρεθεί ένα νέος Γεώργιος Γρίβας- Διγενής και να ξεκινήσει ξανά αγώνας στα βουνά ώστε να αποτινάξουμε αγγλικό, τουρκικό ζυγό αλλά και το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου. Δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη, ρεαλιστική λύση του Κυπριακού εκτός από μία: Αγώνας δισσός και ταυτόχρονος για απελευθέρωση των κατεχομένων και εν ταυτώ Ένωσι με την Ελλάδα. Δεν έχουν καμμία θέση στο πεπρωμένο του Έθνους οι σημερινοί επίγονοι του πουλημένου προδότη της Ενώσεως, του καθαιρεθέντος πάλαι ποτέ Μακαρίου Γ΄ (Μούσκου), του θλιβερού ρασσοφόρου Εφιάλτη, που διασπείρουν το δηλητήριο περί διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και νεοκυπριακής – δήθεν – ταυτότητος. Οι Κύπριοι υπέγραψαν με το ελληνικότατο αίμα τους και την συμμετοχή τους σε όλους τους Εθνικούς Αγώνες τον ακατάλυτο δεσμό τους με την Ρωμηοσύνη, και μόνον ανιστόρητοι ή δόλιοι έχουν το θράσος και την μωρία ν’ αμφισβητούν εκάτερα.
Κατόπιν εγένετο προσκλητήριο νεκρών, όχι μόνον των απαγχονισθέντων και φονευθέντων του Αγώνος της Ε.Ο.Κ.Α. για Ένωσι αλλά και των συγχρόνων Ηρώων της Κύπρου μας Τάσου Ισαάκ, Σολωμού Σολωμού και Θεοφίλου Γεωργιάδη. Μνημονεύτηκαν επίσης οι Βορειοηπειρώτες λεβέντες Εθνομάρτυρες Κωνσταντίνος Κατσίφας και Αριστοτέλης Γκούμας. Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Η εκδήλωση έκλεισε ως είθισται με το κοντάκιον Τη Υπερμάχω Στρατηγώ και τον Εθνικό Ύμνο.
Ελλάς-Κύπρος, Ενώσις , ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
ΕΞΩ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ
Βίντεο από την εκδήλωση στον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/ellinokratein2/videos/1046084489252136
Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου