Thursday, 28 March, 2024

Ο στρατός στη “μάχη” κατά του κορονοϊού – Έτσι θα συμμετάσχει στα τεστ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο στρατός συνδράμουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής απειλής του κορωνοϊού με εξειδικευμένο προσωπικό

μέσα μεταφοράς καθώς και χώρους νοσηλείας. Αυτό τόνισε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής, στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση του κορονοϊού στην Ελλάδα.
«Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι Ένοπλες Δυνάμεις «συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας και τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests). Οι σταθμοί δειγματοληψίας έχουν ήδη αναπτυχθεί σε 73 πόλεις της ελληνικής επικράτειας από 97 μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των στρατιωτικών νοσοκομείων, καλύπτοντας, έτσι και τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας».
Αναφερόμενος στους σταθμούς, τόνισε ότι είναι «στεγασμένοι σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των στρατιωτικών μονάδων και έχουν, ήδη, στελεχωθεί με ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας».
Επιπλέον, συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, η Πολιτική Προστασία έχει διαθέσει τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, δηλαδή, «κιτ των rapid tests, tablets καθώς και μέσα προστασίας του προσωπικού».
Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στους σταθμούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων. Η προσέλευση θα γίνεται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν ραντεβού, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την Πολιτική Προστασία».
Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, αλλά, και την ανακούφιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου από την υγειονομική κρίση».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου