Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο χάρτης της Ανάπτυξης, από την Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαϊδας-Εορδαίας

Ο χάρτης της Ανάπτυξης, από την Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαϊδας-Εορδαίας

Στις 1 Ιουνίου 2022 ολοκληρώθηκε το 5ο Συνέδριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τεσσάρων σημαντικότατων Υπουργείων:

α). Του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

β). Του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

γ). Του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας   Και…..

δ). Του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ως τίτλο το Συνέδριο είχε «Συνδυάζοντας βιωσιμότητα και ανάπτυξη». Φυσικά όπως θα μπορούσε να αντιληφθεί κανείς το Συνέδριο είχε και πλήθος θεματικών ενοτήτων που είχαν σχέση π.χ. με τις Μεταφορές και τον Σιδηρόδρομο, τις σύγχρονες κατασκευές, τα logistics (που τελευταία αρέσκεται να σχολιάζει ο συντοπίτης μας Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος), όπως και άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που η παρουσία κάποιου εκπρόσωπου του Δήμου μας θα έδινε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πρόσωπα που «κινούν τα νήματα» στα παραπάνω θέματα και που στην περίπτωσή μας η στόχευση μας είναι η έναρξη των προμελετών για την ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (μέσω Πτολεμαΐδας).

Στο Συνέδριο λοιπόν αυτό όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενο (Δελτίο Τύπου στις 02-06-2022) Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΥΣΑ !!! Και αντί να πάρει τα εύσημα ο εκπρόσωπός της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» για την παρουσία του εκεί (στο Συνέδριο) με την προβολή των θέσεων μας στους αρμόδιους, έτυχε της χλεύης και της ειρωνείας στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας στις 08-06-2022 από τον Δήμαρχο αλλά και από Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης, όταν έγινε ερώτηση του Προέδρου της Δ.Κ. Πτολεμαΐδας κ. Ισαάκ Νικολαΐδη γιατί απουσίαζε ο Δήμος από το συγκεκριμένο Συνέδριο.

Είναι λυπηρό να απαξιώνεται ένας άνθρωπος (που η πρόταση του είναι πλέον και πρόταση του Δήμου Εορδαίας) όπως στην συνάντηση που είχε η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» με το Δήμαρχο, ο ίδιος μας είπε. Δεν μπορεί να λέγονται κουβέντες του στιλ «ο Σωτηρόπουλος δεν εκπροσωπεί τον Δήμο Εορδαίας…» και άλλα παρόμοια, συνεχίζοντας Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης της κ. Τερζοπούλου «καλά έκανες και δεν πήγες…». Υιοθετεί η κ. Τερζοπούλου την άποψη του Δημοτικού της Συμβούλου;;; Ναι ή Όχι. Σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με τον Σωτηρόπουλο το καλοκαίρι του 2021 άλλα του έλεγε. Αν λοιπόν δεν ασπάζεται την άποψη του συμβούλου της με τα όσα αυτός ανέφερε, οφείλει να ζητήσει δημοσίως συγνώμη, αφού δεν έχει το θάρρος να το κάνει ο ίδιος ο σύμβουλος.

Κύριε Δήμαρχε, σε τέτοια Συνέδρια δεν μπορείς να περιμένεις πρόσκληση, απαίτηση να συμμετάσχεις πρέπει να έχεις, και εδώ την ευθύνη έχουν περισσότερο οι σύμβουλοί σου, τους οποίους έπρεπε να επιπλήξεις που δεν φρόντισαν να σε ενημερώσουν. Κύριε Δήμαρχε σκέφτηκες ποτέ αν υπήρχε κάποιος Πτολεμαϊδιώτης και αναφερόταν με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή και το πόσο σημαντική ήταν η συμβολή των λιγνιτών στην ανάπτυξη της χώρας, σε κάποιο συνέδριο παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους και στο οποίο δεν προσκλήθηκες, θα έλεγες τις ίδιες κουβέντες, ότι δεν εκπροσωπεί κανέναν ο κύριος «Χ» ή θα του έστελνες ευχαριστήρια επιστολή και πιθανόν να τον έκανες και επίτιμο Δημότη;;;

Κύριε Δήμαρχε στην συνάντηση που είχαμε συμφωνήσαμε σε κάποια θέματα τα οποία ήταν:

1ο Να ηγηθείς της προσπάθειες σε θεσμικές αρχές του κράτους προκειμένου να υλοποιηθεί η πρότασή μας.

2ο Να πραγματοποιηθεί ημερίδα του Δήμου Εορδαίας με θέμα την υποστήριξη της πρότασης Σωτηρόπουλου με την παρουσία τεχνοκρατών του ΟΣΕ και άλλων κρατικών και ιδιωτικών φορέων, για να δειχθεί πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

Είναι ώρα κύριε Δήμαρχε να πάρεις πρωτοβουλίες και να ηγηθείς της μεγάλης αυτής προσπάθειες, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ…. ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ…. ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΟΥΒΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΗ.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ/ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου