Wednesday, 24 April, 2024

Ο χειμώνας δείχνει τα… δόντια του: Νεφώσεις, βροχές και χιονοπτώσεις

Nεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς, αλλά και παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 με σταδιακή εξεσθένηση.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά τη νύχτα.

Ο χειμωνας δείχνει τα… δόντια του: Νεφωσεις, βροχες και χιονοπτωσεις

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου