Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο 18χρονος Σαϊντού θα μείνει τελικά την Ελλάδα; Κλήθηκε να δει τον Μητσοτάκη

Με τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά ο οποίος έχει υποβάλλει αίτηση ασύλου θα συναντηθεί σήμερα στις 16.30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ενημέρωσε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου στην ανακοίνωσή του με αφορμή ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Εν όψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του.

Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος.

Ο Σαιντού Καμαρά  ήρθε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο αριστούχος μαθητής συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ ο Νικόλας Κακλαμάνος, διευθυντής στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου. «Ο Σαϊντού ήρθε κοντά μας πριν από τρία χρόνια, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, κάνοντας το μακρύ ταξίδι φυγής από την πατρίδα του όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και οικογενειακής βίας.

Πήγε Σενεγάλη, Τουρκία, Κάλυμνο όπου ναυάγησε. Πήγε σε προσφυγικές δομές και έφτασε εδώ, στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του» τόνισε ο εκπαιδευτικός για τον αριστούχο πρόσφυγα που θα απελαθεί μετά τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Τον Δεκέμβριο 2021 βγήκε η απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε κάνει.

«Τα ίδια τα παιδιά είναι εκείνα που δεν θέλουν να στερηθούν τον φίλο τους, όπως και το σχολείο μας δεν θέλει να χάσει τον μαθητή του» ξεκαθάρισε ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου.

ertnews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου