Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

“Πάγωμα” της συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ εξετάζουν οι φυσικοθεραπευτές

Το ενδεχόμενο να αναστείλουν τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ εξετάζουν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, αντιδρώντας στην επιβολή του rebate και του clawback στους συμβεβημένους με τον Οργανισμό επαγγελματίες του κλάδου. Παράλληλα, ο ΠΣΦ καλεί τα μέλη του να προετοιμαστούν προκειμένου να προχωρήσουν σε νέο γύρο κινητοποιήσεων.

Οι φυσικοθεραπευτές χαρακτηρίζουν τα δύο επιβληθέντα μέτρα “καταστροφικά”, επισημαίνοντας παράλληλα πως τα μέλη του Συλλόγου είναι πλέον υποχρεωμένα σε άνευ πληρωμής παροχή υπηρεσιών υγείας 5 μήνες το χρόνο στο κράτος και σε μείωση της πραγματικής τιμής της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας από τα 15 στα 4 ευρώ.

Με δεδομένα τα παραπάνω λοιπόν, ο ΠΣΦ καλεί τα μέλη του σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής της σύμβασης συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ “θεωρώντας ότι αν είναι να παρέχεις την εργασία σου και τις υποδομές σου  και να μην αμείβεσαι, καλύτερα να μην συνεργάζεσαι”.

Επισημαίνουν ακόμη πως παρ’ όλες τις αυξήσεις στις παρακρατήσεις του κλάδου υγείας που επιβλήθηκαν στους πολίτες, ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να μην χρηματοδοτείται επαρκώς και οι υπηρεσίες υγείας συνεχώς υποβαθμίζονται. Γι΄αυτό και ο Σύλλογος καλεί σε ” συστράτευση τα κινήματα των ασθενών, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου