Wednesday, 24 April, 2024

Πάτρα: Η παρέα που έφαγε και έγινε καπνός χωρίς να πληρώσει, «επικηρύχτηκε» στο fb

Στην επικήρυξη μιας παρέας 4 ατόμων, που κάθισε σε ψαροταβέρνα της Πάτρας έφαγε θαλασσινά, ήπιε κρασί αλλά σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πληρώσει, προχώρησε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες (από τις κάμερες ασφαλείας) με τα πρόσωπά τους στο Facebook, ζητώντας πληροφορίες για αυτούς… με αμοιβή.

“Αυτοί οι ψευτόμαγκες ήρθαν, έφαγαν και δεν πλήρωσαν, όποιος μου δώσει πληροφορίες για αυτούς θα ανταμειφθεί αρκετά καλά” έγραψε ο αγανακτισμένος καταστηματάρχης.

Όπως αναφέρει το politeianews.gr, το κόλπο που εφήρμοσαν απλό: Αφού έφαγαν, ήπιαν και κάπνισαν, ο ένας σηκώθηκε και πήγε στο εσωτερικό του καταστήματος και αφού διαπίστωσε ότι ο ιδιοκτήτης και οι υπάλληλοι ήταν απασχολημένοι έδωσε το σύνθημα στους άλλους και έγιναν “καπνός”. Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 19 Απριλίου και ήδη το βίντεο με τα πρόσωπα των νεαρών έχει γίνει viral. Άγνωστο παραμένει αν ο καταστηματάρχης κατάφερε να τους εντοπίσει.

Η περίπτωση “Φαρίνα”

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο παρελθόν ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα με βάση τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων “προστατεύει” ενίοτε και τον κλέφτη. Πριν μερικά χρόνια ο ιδιοκτήτης της “Φαρίνας” Γιώργος Παπαδόπουλος είχε πέσει θύμα κλοπών από συγκεκριμένο άτομο.

Νεαρός υπάλληλος σε γειτονικό κέντρο διασκέδασης, του έκλεβε τα φορτηγάκια μεταφοράς προϊόντων αρτοποιίας και για να τον εκβιάσει και να πάρει χρήματα… τα πετούσε σε έναν γκρεμό στο Καστρίτσι. Όταν έγινε η κλοπή του τρίτου φορτηγού οι κάμερες κλειστού κυκλώματος τον κατέγραψαν.

Ο νεαρός καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 14 μήνες φυλάκιση, αλλά ουδέποτε αποζημίωσε τον κ. Παπαδόπουλο για τη ζημιά που του προκάλεσε καθώς δεν είχε χρήματα και δεν είχε τίποτε στο όνομά του. Όμως με την καθοδήγηση δικηγόρου, έκανε μήνυση και αγωγή στον κ. Παπαδόπουλο επειδή είχε δώσει το βίντεο με την κλοπή στο κανάλι “Super B” το οποίο το είχε μεταδώσει. Κρύβοντας φυσικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Στη δίκη που έγινε ο νεαρός καταδικασμένος ως κλέφτης, έφερε για μάρτυρα τον πατέρα του. Ο οποίος ισχυρίστηκε πως στο βίντεο αναγνώρισε τον γιο του τον οποίον προσέβαλαν με τη δημόσια διαπόμπευσή του αφού τον έδειχναν να κλέβει το φορτηγάκι. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κ. Παπαδόπουλο σε φυλάκιση 8 μηνών. Και έχασε 3 φορτηγά και φυλακίστηκε!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου