Friday, 29 March, 2024

Πάτρα: Πολίστρια έσωσε τρεις λουόμενους που κινδύνεψαν να πνιγούν

Την τύχη με το μέρος τους είχαν τρεις λουόμενοι στην Πάτρα, που κινδύνεψαν να πνιγούν, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μία γνωστή πολίστρια, που βρισκόταν τυχαία στο σημείο, κατάφερε να σώσει τον άνδρα και τις δύο γυναίκες, μεταφέροντάς τους με ασφάλεια στην στεριά.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Δημορρηγόπουλου, σύμφωνα με το thebest.gr. Αρχικά, ένας ηλικιωμένος, που κολυμπούσε, παρασύρθηκε από τα ρεύματα και άρχισε να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Δύο άλλες ηλικιωμένες γυναίκες, βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να τον βοηθήσουν, ωστόσο, κινδύνευσαν και αυτές με πνιγμό. Στην περιοχή βρισκόταν η Πατρινή πολίστρια Ντένια Κουρέτα, η οποία όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, έπεσε στη θάλασσα για να τους σώσει.

Η ίδια η πολίστρια, που ετοιμαζόταν να κάνει μπάνιο, περιέγραψε το τι συνέβη στο sportin. “Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος παρασύρθηκε στα βαθιά, από πολύ δυνατά ρεύματα. Κουράστηκε, δεν μπορούσε να γυρίσει και κάλεσε σε βοήθεια. Εσπευσαν να τον συνδράμουν δύο γυναίκες που κι αυτές όμως παρασύρθηκαν”, αναφέρει η πολίστρια. Όπως περιγράφει στη συνέχεια, “εκείνη την ώρα τους άκουσα και βούτηξα αμέσως. Γρήγορα βρέθηκα κοντά τους. Τους καθησύχασα ότι γνώριζα και θα τους βοηθούσα, αρκεί να ηρεμούσαν. Ζήτησα πρώτα από τον άνδρα και μετά από τις γυναίκες να πιαστούν από το πόδι μου -αλυσίδα. Ξεκίνησα να κολυμπώ πρόσθιο για να τους μεταφέρω προς τα έξω, αλλά τα δυνατά ρεύματα το έκαναν δύσκολο. Αναγκαστικά άλλαξα στιλ, σε ελεύθερο και τελικά τα κατάφερα!”. “Και οι τρεις βγήκαν στη στεριά χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ αμέσως μετά έφτασε και περιπολικό της ΕΛΑΣ. Ήταν όλοι τους καλά!”, κατέληξε η Ντένια Κουρέτα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου