Friday, 19 April, 2024

Πέτρος Κουσουλός: «Δεν κρύβομαι καθόλου»

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η δημοσίευση εγγράφων που φέρουν την ένδειξη «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο»

που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Μπαμ» την περασμένη Κυριακή 28/8.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε την προκαταρκτική εξέτασης και θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο παραβίασης του άρθρου 252 ΠΚ που αφορά στην παράνομη χρήση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η εισαγγελική εντολή δόθηκε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αναζητήθηκε ο εκδότης της εφημερίδας Πέτρος Κουσουλός χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα.

Την είδηση για την επιχείρηση σύλληψής του επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Πέτρος Κουσουλός μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter, αλλά και της ιστοσελίδας της εφημερίδας ereportaz. Μάλιστα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε πως δεν κρύβεται από κανέναν, ενώ η απογευματινή του εκπομπή στο ραδιόφωνο είναι προγραμματισμένη να βγει κανονικά στον αέρα.

Μέσω Twitter, ο Πέτρος Κουσουλός, εκδότης της “Μπαμ στο Ρεπορτάζ”, σχολίασε την έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το αυτόφωρο σε βάρος του μετά τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων από την εφημερίδα.

Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου μετά το αυτόφωρο σε βάρος του για τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ

“Η προκαταρκτική εξέταση και η διαδικασία του αυτοφώρου για τη σύλληψή μου αποκαλύπτει τα εξής: Αφενός ότι όσα παρουσιάσαμε @Mpamnews είναι αληθή και πλήρως τεκμηριωμένα.Ότι πλέον επιχειρείται η προσπάθεια ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας υπό τον φόβο μην διαρρεύσουν και άλλα στοιχεία για πρόσφατες υποθέσεις” έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αφορά το αδίκημα παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου, με τον Πέτρο Κουσουλό να υποστηρίζει ότι το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα προβλέπει πως μόνο αν κάποιος χρησιμοποιεί υπηρεσιακά έγγραφα για να βλάψει το κράτος, διώκεται. “Τι σκοπό βλάβης έχει ο δημοσιογράφος;” αναρωτιέται σε άλλη ανάρτησή του.

Το επίμαχο δημοσίευμα

Υπενθυμίζεται ότι τα έγγραφα, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Μπαμ στο Ρεπορτάζ” την περασμένη Κυριακή, αναφέρονται σε παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ.

Η εφημερίδα παρουσίασε επίσημα έγγραφα της ΕΥΠ με τις παρακολουθήσεις του τότε γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά και του υφυπουργού Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, σχετικά με τις εξελίξεις για την επένδυση του εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο και την παραλία Ναυάγιο.

ΜΠΑΜ, ereportaz, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου