Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πέτσας: Δεν αποκλείεται ένα γενικό lockdown σε όλη τη χώρα

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής ενός γενικού lockdown σε όλη τη χώρα άφησε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

σε περίπτωση που δεν αποδειχθούν αποτελεσματικά τα νέα αυστηρά μέτρα έναντι του κορωνοϊού.
«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο», τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:
«Έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας. Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες» και πρόσθεσε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την πιστή τήρησή τους.
«Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό», είπε σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Ερωτηθείς για τα φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό».
Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ, ανέφερε πως τη μεγαλύτερη πίεση αυτή τη στιγμή δέχεται η Θεσσαλονίκη, σε επίπεδο συστήματος υγείας.
Για τα σχολεία ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι δεν υπήρχε θέμα διασποράς, για αυτό και δεν έκλεισαν.
«Ωστόσο, για τα Λύκεια αποφασίστηκε να κλείσουν και να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση σε περιοχές με μεγάλη διασπορά», είπε.
Τέλος, για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, υπογράμμισε πως δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου