Wednesday, 24 April, 2024

“Παγώνει” η φύλαξη των πανεπιστημίων από αστυνομικούς

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στη χώρα μας. Όπως όλα δείχνουν, η αντίθεση μερίδας

των φοιτητών έβαλε φρένο στα κυβερνητικά σχέδια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ η επίσημη δικαιολογία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ότι το μέτρο «πάγωσε» επειδή καθυστέρησαν οι προσλήψεις του προσωπικού που θα στελέχωνε τη νέα υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Απριλίου είχε δοθεί το πράσινο φως για την πρόσληψη 1033 ειδικών φρουρών που θα στελέχωναν την Ο.Π.Π.Ι.
Στην πραγματικότητα, η υλοποίηση του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας αναβλήθηκε για να υπάρξει ειρήνη στο εσωτερικό των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σε πρώτη φάση η φύλαξή των ΑΕΙ θα γίνεται με μέριμνα των διοικήσεών τους. Προχωρούν επίσης οι διαδικασίες για εγκατάσταση συστημάτων επιτήρησης στους χώρους των πανεπιστημίων.
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος δήλωσε ότι το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία προχωράει κανονικά. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι ήδη έχουν βγει επιτροπές ασφαλείας, και μάλιστα ορισμένα πανεπιστήμια έχουν ήδη κάνει διαγωνισμούς και έχουν δώσει τα σχέδια ασφαλείας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου