Friday, 19 April, 2024

Παναγιωτόπουλος από ΔΕΘ: “Ισχυρή Άμυνα, Ισχυρή Ελλάδα”

Το πρότυπο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί

με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

“Ισχυρή άμυνα, Ισχυρή Ελλάδα” είναι το φετινό μήνυμα του υπουργείου Άμυνας με τον κ. Παναγιωτόπουλο να τονίζει ότι η Ελλάδα θα θωρακίζεται και θα υπολογίζεται απ’ όλους σε μια ήδη δύσκολη γεωπολιτικά περίοδο.

“Ισχυρή Ελλάδα, χωρίς προκλήσεις ασφαλείας και διλήμματα, που θα αντιμετωπίζεται με σεβασμό σε διεθνές επίπεδο. Η αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεων με την Αμερική, η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, οι συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, όπως και άλλες συμφωνίες, όχι μόνο θωρακίζουν τη χώρα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα αλλά ενισχύουν το διεθνές κύρος και την καθιστούν υπολογίσιμο περιφερειακό δρώντα”, σημείωσε.

Όσον αφορά τις σχέσεις με την τιμώμενη χώρα ανέφερε ότι “Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια χώρα-φίλη μας και έχουμε αναπτύξει στενές και πολυεπίπεδες σχέσεις ενώ μελετούμε και την περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασίας”, πρόσθεσε.

Άριστες στρατιωτικές σχέσεις με ΗΑΕ

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος τόνισε ότι “οι Ένοπλες Δυνάμεις τηρούν ακάθεκτες την αποστολή τους, υψώνοντας αποτρεπτικά τείχη σε όσους περιμένουν ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επίτευξη των παράνομων στόχων τους εις βάρος μας. Άριστες οι στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με τα ΗΑΕ, ιδιαίτερα την τελευταία διετία η συνεργασία μας έχει ενταθεί κατακόρυφα περιλαμβάνοντας συχνές συνεκπαιδεύσεις. Εξαιρετικές σχέσεις, αν λάβουμε υπόψη τον στρατηγικό ρόλο που διαδραματιζουν τα ΗΑΕ στη Μέση Ανατολή και της Βορείου Αφρικής”. Στο περίπτερο 1 έχουν τοποθετηθεί προσομοιωτές των μαχητικών αεροσκαφών “Rafale” και F-35, προσομοιωτής για πτήση με ελικόπτερο ‘Sikorsky’, για βολή υποβρυχίου, αλλά και περιήγηση στο πάρκο Ναυτικής Παραδόσεως ‘Οδυσσέας και οι Έλληνες της θάλασσας’.

Παράλληλα, υπάρχει για τους επισκέπτες περιήγηση στα ομοιώματα των νέων φρεγατών FDI HN ‘Belharra’ και των νέων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ-thesstoday

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου